Af - 17/12-15 11:27

500 københavnere vil smadre Kähler-vaser i weekenden500 københavnere vil smadre Kähler-vaser i weekenden

På søndag bliver en masse Kähler-vaser knust mod asfalten. Holdningerne til eventet er blandede.

storybild

Vasen, der sidste år fik danskerne til at gå amok. På søndag går det løs igen. (Billede: PR-foto)

Hvis du troede, at snakken omkring Kähler-vaser var slut, så tro om igen - de stribede vaser er igen i søgelyset. Denne gang er det dog ikke folk, der vil have vaserne hjem at pynte på stuebordet - nej, nu skal de smadres!

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

På Facebook har 500 mennesker således tilkendegivet, at de på søndag vil dukke op på Kongens Nytorv - alene med det formål at smadre Kähler-vaser, de har fået i årets løb. Det er Dina Dinesen, der har taget initiativ til eventet, der så mundret hedder 'Smadre Kähler Vaser'. Her har 1.300 desuden meldt sig som 'interesserede' i begivenheden.

Nyt vase-raseri: Imerco-vaser udsolgt før tilbuddet startede
Nyt vase-raseri: Imerco-vaser udsolgt før tilbuddet startede

Ideen til den destruktive adfærd opstod sidste år, da Imerco blev udsat for en shitstorm, da deres webshop ikke kunne klare presset fra alle de danskere, der ville have fingerne i en limited edition-jubilæumsvase fra Kähler. Det førte til en sand 'vasegate', og nu er den hvid- og kobberstribede vase så kommet i problemer igen.

Initiativtager Dina Dinesen skal selv smadre en vase, hun har fået i gave:

- Jeg kunne selvfølgelig give bare give den videre til en anden, men jeg synes faktisk, at det her er et vigtigt signal. Forhåbentlig kan det få folk til at overveje, hvordan en brugsgenstand kan være så vigtig. Det er jo bare en vase, siger hun til Politiken.

Nu går danskerne vase-amok - igen!
Nu går danskerne vase-amok - igen!

På Facebook er meningerne da også delte omkring fællessmadringen af vaserne.

Nogle jubler og en bruger skriver for eksempel:

Jeg glæder mig enormt meget til at se det danske kunsthåndværk forgå mod den hårde asfalt! Ned med provinsiel keramik!

Andre kalder det overforbrug og mener, at man i stedet burde sælge vaserne og give pengene til et godt formål. En Facebook-bruger skriver:

Det er da overforbrug af værste skuffe! Sælg eller giv det dog videre, hvis I synes det er så grimt. Prøv lige bare i 2 sekunder at overveje hvor mange fattige og nødlidende vi har.

Hvor mange, der dukker op på søndag, må tiden vise. Ifølge eventet er det klokken 13, at der er 'død over de guldstribede', som en anden bruger kalder det.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx