Af - 20/10-15 09:18; Opdateret: 20/10-15 10:42

Borgerlige partier vil have højere fartgrænser i KøbenhavnBorgerlige partier vil have højere fartgrænser i København

Tidligere nedsættelser af hastigheden har fået trafikken til at glide dårligere og bøderne til at regne ned, så nu vil de borgelige partier have højere fartgrænser i København.

storybild

H.C. Andersens Boulevard er et af de steder, hvor de borgerlige partier vil øge hastigheden for bilerne. (Billede: Polfoto/Dresling Jens)

Højere hastighedsgrænser skal få bilister hurtigere igennem byen.

Sådan lyder et forslag fra de borgerlige partier i Københavns Kommune, skriver DR P4 København.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Lars Berg Dueholm, gruppeformand for Liberal Alliance i København, mener, at hastighedsgrænsen på mange veje er for lav i forhold til virkeligheden:

- Der er en række af vores store veje, som de senere år har fået en hastigshedsnedsættelse. Det har været til stor gene for trafikken, som glider dårligere. Samtidig bliver der kørt den samme hastighed som før, som udløser en massiv bøderegn fra politiets side, siger Lars Berg Dueholm til DR P4 København.

Er dit nabolag ramt? Se hele kortet over hvor politiet blitzer mest
Er dit nabolag ramt? Se hele kortet over hvor politiet blitzer mest

Det gælder især strækningen Åboulevarden og H.C. Andersens Boulevard, der ifølge flere partier i kommunen er bred nok til, at hastigheden sagtens kan sættes op fra 50 kilometer i timen til 60 kilometer i timen.

Ifølge politikerne fra blandt andre Liberal Alliance og Dansk Folkeparti er der for mange steder i København, hvor bilisterne spilder tiden på langsom kørsel og kødannelser.

Det er dog ikke kun i det indre København, at hastighederne bør sættes op, lyder forslaget fra de borgerlige partier. Forslaget lægger også op til, at forvaltningen i samarbejde med politiet udarbejder en oversigt over mulige veje andre steder i kommunen.

Blitzede for 11 millioner: Kun én personskade på bødevej
Blitzede for 11 millioner: Kun én personskade på bødevej

I 2007 valgte man at nedsætte hastigheden fra 60 til 50 kilometer for at mindske risikoen for ulykker på eksempelvis H.C. Andersens Boulevard. Men det mener De Konservatives gruppeformand, Jakob Næsager ikke giver mening:

- Der er umiddelbart ingen uheld på strækningen på Langebro. Der burde man godt kunne hæve hastigheden. Politiet har udskrevet i tusindvis af bøder, så det viser sig jo, at hastigheden i dag reelt er langt over 50 kilometer i timen, siger Jakob Næsager til DR P4 København.

På kortet herunder kan du se, hvor mange bøder der er givet på enkelte veje i blandt andet København.

København skal have en bilfri søndag
København skal have en bilfri søndag

Teknikborgmester i København, Morten Kabell (Ø), afviser blankt forslaget:

- Tak for tilbuddet, men nej tak. Fart dræber, og højere fartgrænser er faktisk at sætte københavnernes liv og lemmer på spil, siger teknikborgmester Morten Kabell (Ø).

Skulle man pille ved fartgrænserne, skulle de kun én vej, mener teknikborgmesteren:

- Hastighederne skal ned i byerne, og ikke op. Fra et færdselssikkerhedsmæssigt perspektiv ved vi, at det er det, der betyder noget. Det er ikke interessant i forhold til, at nogen kan komme 8-10-12 sekunder hurtigere gennem byen, siger Morten Kabell til DR P4 København.

Byrødder vil have bilfri søndag til Aarhus
Byrødder vil have bilfri søndag til Aarhus


LÆS OGSÅ: Her er 10 gode grunde til, at du skal flytte til Jylland

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde fyret fordi hun forsøgte at...
bt.dk
Tv-kokken Jamie Oliver i knæ: Derfor...
bt.dk
Dansk koncert endte dramatisk: Gæst...
bt.dk
Kæmpe nedtur for Jamie Oliver:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx