Af - 04/02-14 11:46

Frank Jensen missede sønnernes fødselsdageFrank Jensen missede sønnernes fødselsdage

Overborgmester Frank Jensen (S) har boet væk fra sin familie i Aalborg i 20 år. Selv om han er gået glip af meget af børnenes opvækst, fortryder han ikke sit valg.

storybild

Arkivfoto. KV13 (Billede: Tariq Mikkel Khan)

Det politiske liv er kommet i første række for overborgmester Frank Jensen (S). Mens konen har skiftet ble, fulgt i skole og kørt deres to sønner til fester i Aalborg, har Frank Jensen boet og arbejdet i København som minister og senere erhvervs-mand.

- Jeg er gået glip af meget. Der var mange børnefødselsdage, som mine børn har haft, hvor jeg ikke var der, og mange begivenheder omkring deres skolegang, hvor jeg ikke var med, hvor jeg ikke var nærværende, siger han om perioden fra 1987 til 2008, hvor han så sin familie i Aalborg i ferier og i de weekender, det kunne lade sig gøre.

Borgmester tager kajak til Melodi Grand Prix
Borgmester tager kajak til Melodi Grand Prix

- Det er da klart, det er et afsavn, når jeg kigger tilbage, men jeg har det også sådan, at det skal man ikke sidde og klynke over. Jeg har truffet nogle valg, og det havde en konsekvens. Det var vi begge helt bevidst om. Mine sønner har aldrig bebrejdet mig det, fordi deres mor var så ekstra nærværende.

Københavns Twitter-profil overtages af kendte
Københavns Twitter-profil overtages af kendte

Både konen Jane og Frank Jensen var politisk aktive, da de mødtes i 1982, men det blev Frank Jensen, der kom til at gøre karriere inden for politik:

- Børnene havde meget brug for hende i starten, så det blev så mig, der blev politiker, og hende der blev den, der var chefen derhjemme, siger han og fortsætter:

Overblik: Københavns nye borgmestre
Overblik: Københavns nye borgmestre

- Som drengene sagde, når jeg kom hjem og pustede mig op: 'husk far, her er det mor, der bestemmer', og sådan var det også. Når man er så meget væk, kan man ikke bare komme hjem og spille smart.

Den klare rollefordeling har dog ikke ført til konflikter:

Frank Jensen fik personlige tæsk af vælgerne
Frank Jensen fik personlige tæsk af vælgerne

- Min kone har hele tiden bakket op om, at den ene af os skulle være politisk aktiv.

Siden 2008 har Frank Jensen og hans kone boet sammen på Islands Brygge. Hans kone Jane arbejder som leder på et stort fritidshjem på Vesterbro.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stjernen fortæller om rædselsaften:...
bt.dk
Mascha Vang afslører: To nye...
bt.dk
Knust Klopp efter målfest: 'Det er...
bt.dk
Gravid politiker sender Nye...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx