Af - 18/08-14 15:22

Borgmester vil have letbane fra NørrebroBorgmester vil have letbane fra Nørrebro

Letbane fra Nørrebro til Gladsaxe kan løse trængselsproblem, mener borgmester

storybild

(Billede: Polfoto/Arkivfoto)

En nye letbane med 16 stationer mellem Nørrebro Station og Gladsaxe kan få op til 36.000 daglige brugere og få 30 procent flere til at bruge den kollektive trafik på strækningen. Det viser en foreløbig undersøgelse fra Københavns Kommune, der netop er afsluttet.

- En letbane mellem Nørrebro Station og Gladsaxe vil binde den nye Cityring sammen med den kommende letbane langs Ring 3, forklarer teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) og tilføjer, at det er afgørende, hvis man vil trængslen i København til livs.

De skal tegne den nye letbane i København
De skal tegne den nye letbane i København

Derfor vil han på de kommende budgetforhandlinger havde afsat 6 millioner kroner til at lave yderligere undersøgelser af mulighederne for at lave letbane op over bakken vest for København.

Selve letbanen vil komme til at koste 2,2 milliarder og kan - hvis den bliver vedtaget en gang i fremtiden - stå klar i 2025.

Den foreløbige undersøgelse viser desuden, at biltrafikken på Frederikssundsvej vil falde med 20 procent, men til gengæld stige op imod 12 procent på andre gader.

Endelig afgjort: Letbanen kommer til København
Endelig afgjort: Letbanen kommer til København

Føres letbanen over Husum og Tingbjerg, skal der desuden laves en krydsning over Vestvolden, der stemmer overens med det fredede område.

U-landenes svar på en letbane kommer til København
U-landenes svar på en letbane kommer til København

- Samlet set vil den nye letbane være en kæmpe gevinst for udsatte bydele som Nordvest, Husum og Tingbjerg. Men der vil også lokalt blive tale om så store forandringer, at vi naturligvis skal have undersøgt projektet grundigere, inden vi lægger os fast på bestemte løsninger, siger Morten Kabell.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jakob har sat sig et vildt mål: Vil...
bt.dk
Oprør i S slået ned: Eksminister...
bt.dk
Blot uger før sin død: Stephen...
bt.dk
Sportschef rasende over sag: 'Jeg er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx