Af - 26/10-16 12:39

Scream-jubilæum og Troldspejlet live: Her er fem events til CPH PIXScream-jubilæum og Troldspejlet live: Her er fem events til CPH PIX

I morgen begynder filmfestivalen CPH PIX. Vi guider til fem events, du ikke må misse under festivalen.

Bildstrecke im Grossformat »
Den ikoniske gyser har i år 20 års jubilæum. To highschool-studerende findes brutalt myrdet og dette forvandler den lille by Woodsboro til en ægte crime scene. Med en selvironi fornyede 'Scream' gysergenren, og nu er det muligt at finde ud af om Ghostface stadig har evnen til at brænde sig fast på nethinden. Pas du ikke taber popcornene, når du springer op i stolen af skræk til gyseraften i CinemaXx. Alle kender Troldspejlet fra tv, men nu har du mulighed for at opleve det populære program live! Siden 1989 har Jakob Stegelmann været på skærmen og sammen med seerne fordybet sig i computerspil, film og fantasy-genren. Men nu tager Stegelmann seerne med på en kulørt rejse fra dengang tegnefilm var håndtegnet og computerspillet var tv-tennis til i dag, hvor alt kan lade sig gøre. Troldspejlet Live er fyldt med fantastiske fakta og broget kulturhistorie og vidunderlig viden. The Greasy Strangler er, før dens release, gået hen og blevet en kultklassiker - dyppet i fedt. Lige siden premieren på Sundance er den blevet hadet og elsket af anmeldere. Filmen handler om Big Ronnie og hans søn, som er selvstændige businessmen af anden kaliber, når de viser turister rundt på disco-tours. Big Ronnie kan godt lide sin mad ekstra greasy, og det er der en grund til. Filmen er blevet kaldt årets mest groteske, overgearede, sexfikserede genrefilm - god fornøjelse! Bio i Badet er af CPH PIX's on location-events. Her er det muligt at hoppe i baljen og se en yderst komisk kærlighedsfilm fra den kommunale svømmehal. The Together Project er quirky og handler om Samir, der vil gå absurde længder for at få svømmelæreren Agathes opmærksomhed. Filmen vises i Sundby badet i deres 25 meter lange bassin, så der er rig mulighed for at tage sig en svømmetur, mens man ser film - og måske finde en sød flirt i badetøj. Den 3. november er der afrikansk dj-aften på Jazzhouse. CPH PIX sætter spot på Kenyas mest visionære kunstnerkollektiv, The Nest, der udover at lave deres egne film, kunstprojekter og mode også har samlet musik fra de omkringliggende afrikanske lande. Danske Ras Money aka Raske Penge og Morten McCoy afløser The Nest foran DJ-pulten, når de senere på aften dykker ned i deres egen Afrika-pladesamling og spiller nye og gamle kontinentale godbidder med udgangspunkt i deres begges forkærlighed for reggaemusikken og de etiopiske musikrødder.

CPH PIX skydes i gang i morgen. Det er 8. år i træk, at filmfestivalen løber af stablen, og der vil være masser af film at vælge imellem, så der er noget for alle lige fra kunst-typerne til børnene.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Filmene vises i en række københavnske biografer, og der vil desuden være events rundt omkring i byen. Vi har bedt CPH PIX komme med fem anbefalinger blandt årets program.

Klik dig gennem galleriet for oven og find din favorit.

Festivalen løber fra den 27. oktober til den 9. november.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx