Af - 29/08-14 07:38

Topminister angriber Københavns KommuneTopminister angriber Københavns Kommune

Københavns Kommune tilsidesætter retssikkerheden i sagen om Grøndalsvænge, lyder det fra skatteministeren.

storybild

De 389 boliger i Grøndalsvænge er med et slag blevet nedskrevet med samlet 400 millioner kroner. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Skatteminister Morten Østergaard (R) anklager nu Københavns overborgmester Frank Jensen (S) og hans bystyre for at tilsidesætte retssikkerheden i den omstridste Grøndalsvænge-sag. Et rødt flertal på rådhuset har nedskrevet værdien af andelsgrundene i Grøndalsvænge for at sikre billige boliger i København - men uden at beboerne får dækket milliontab.

Morten Østergaard opfordrer Københavns Kommune til at finde en anden løsning, skriver Berlingske.dk.

Lang næse til Grøndalsvænge i sag om millionregning
Lang næse til Grøndalsvænge i sag om millionregning

- Det er ikke fair, at systemets interesser sejrer over retssikkerheden. Jeg forholder mig ikke til juraen, men hvorvidt det er rimeligt, at aben ender på borgernes skuldre. Det er en uholdbar situation, siger Morten Østergaard til avisen.

Han vil ikke diktere en løsning for sagen, men går nu ind i den skattemæssige del af problemet. I årevis har beboerne nemlig betalt mere i grundskyld, end grunden er værd ifølge den nye nedskrivning. Og det vil de blive ved med, hvis ikke reglerne ændres.

600 københavnske familier mister pludselig millionværdi i boligen
600 københavnske familier mister pludselig millionværdi i boligen

- Jeg har bedt mit system om at klargøre, hvad den skattemæssige situation er for folk i en så prekær situation, og på baggrund af den redegørelse vil jeg se på, hvordan vi undgår, at lignende tilfælde opstår igen, siger Morten Østergaard til Berlingske.dk og tilføjer, at han helst ser Frank Jensen og hans politiske flertal finde en anden løsning:

- Her må man tage borgernes perspektiv, og ikke lade det være Davids kamp mod Goliat.
Frank Jensen har ikke ønsket at udtale sig om skatteministerens syn på sagen, men henviser til det socialdemokratiske medlem af borgerrepræsentationen, Jakob Hougaard:

Så meget kan du sælge din bolig for
Så meget kan du sælge din bolig for

- Morten Østergaards meget hårde kritik kommer virkelig bag på mig. Vi er kommet med en redningsplan, som undgår alle de store problemer, der har været oppe i medierne. Det kunne Morten Østergaard godt have orienteret sig om, før han udtaler sig så bombastisk. Det her handler ikke om mennesket før systemet, det handler om 400 millioner kroner, som nogen har tjent på bekostning af alle dem, som om 10 eller 15 år gerne vil flytte ind i Grøndalsvænge, siger Jakob Hougaard til Berlingske.dk.


data-show-border="false">

LÆS OGSÅ: Så meget kan du sælge din bolig for

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter storsatsning i sommeren 2016:...
bt.dk
Bookmaker har fået ny favorit: Han...
bt.dk
Efter omdiskuteret mål: Nu kan det få...
bt.dk
Connie Hedegaard ny...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx