Af - 22/05-14 08:23; Opdateret: 22/05-14 10:46

Er der fusk med valgplakaterne?Er der fusk med valgplakaterne?

En række europæiske kandidater, der ikke hører til det danske EU-valg er dukket op rundt omkring i København

storybild

Drengene bag et afgangsprojekt fra Danmarks Designskole har lavet lidt fusk med valgplakaterne i København (Billede: Polfoto)

Måske har du undret dig over hvad valgplakater med Angela Merkel eller valgplakater fra Østrigs Frihedspartiet FPÖ laver i København?

Det er selvfølgelig ikke kandidater man kan stemme på til valget på søndag. De mange forskellige valgplakater fra lande som Irland, Italien, Holland og Belgien er en del af et designprojektt, der skal sætte fokus på hvad ens kryds på søndag reelt betyder. Det skriver jp.dk.

Derfor blev Voteman sådan en fiasko
Derfor blev Voteman sådan en fiasko

Der er tale om et afgangsprojekt fra Danmarks Designskole, som de to studerende Jeppe Sophus Lai og William Zeuthen står bag under navnet De Joviale Tvivleres Ungdomsvalgsbevægelse.

- Vi tvivler på, hvor vi skal sætte vores kryds, og på hvad EU er, og hvad vi er i forhold til EU i en international kontekst, konstaterer Jeppe Sophus Lai.

Valgforsker: 'Voteman' kan være ham, der når de unge vælgere
Valgforsker: 'Voteman' kan være ham, der når de unge vælgere


- Det fortæller noget om, at disse mennesker kommer også til at bestemme i Danmark. Det er ikke kun de nationale politikere, som bestemmer i Danmark. Det, synes vi, er en relevant pointe, og det kan også skabe en debat om, hvorfor vi så ikke kan stemme på dem, forklarer han.

- Derudover synes vi, at det er vigtigt at vide, at når man stemmer på Morten Messerschmidt eller Jens Rohde, eller hvem man nu stemmer på, så stemmer man også på en masse andre mennesker i den gruppe, der sidder i i parlamentet, som man måske ikke kan sympatisere med, siger Jeppe Sophus Lai.

Meningsmåling: DF vinder jordskredssejr ved EU-valget
Meningsmåling: DF vinder jordskredssejr ved EU-valget

Det krævede en lang rejse at nå fra idé til udførelse, for både sprogvanskeligheder, kontaktproblemer, praktiske udfordringer og mistænksomhed spændte ben for de studerende.

- Det har været et helvedes arbejde, som vi havde regnet med ville flyde lidt lettere. Vi ringede rundt til alle partierne, og ud af dem har vi fået plakater fra ca. 30. Ét sted vidste de ikke engang, hvad Danmark var. De Grønne fra alle lande var helt vilde med projektet, men andre sagde meget vredt, at det var de ikke interesserede i, fortæller Jeppe Sophus Lai.

Politikere langer ud efter TV2's partilederdebat
Politikere langer ud efter TV2's partilederdebat

Konkret munder projektet ud i avisen "Følelser og EU", som udkommer i 200 eksemplarer, der vil blive delt ud fredag kl. 15-19 på Dronning Louises Bro på Nørrebro fra en bod lavet af de europæiske valgplakater.

Projektet har udelukkende fået støtte fra Danmarks Designskole.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Frustreret lærer frygter det værste:...
bt.dk
Kendt politiker forlader Folketinget:...
bt.dk
Læge i desperat opråb: Løkke, du...
bt.dk
Irina efter bruddet: Sådan er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx