Af - 06/01-16 15:25

1100 elevers fortrolige oplysninger lækket: Universitet beklager1100 elevers fortrolige oplysninger lækket: Universitet beklager

I godt og vel 10 timer lå pasoplysninger, cpr-numre, karakterblade og sprogtest for 1100 elever frit tilgængeligt på CBS' hjemmeside.

storybild

1.100 elever på Copenhagen Business School kunne i 10 timer gå ind at finde deres egne private oplysninger frit tilgængeligt på universitetets hjemmeside. Oplysningerne blev fjernet igen efter cirka 10 timer. (Billede: Polfoto/Adrian Joachim/Arkiv)

Hvis man har været forbi Copenhagen Business Schools hjemmeside i nat, så har man haft rig mulighed for at snage i 1100 elevers private oplysninger, hvis man i hvert fald har vist, hvor man skulle lede.

De var nemlig lækket i en periode fra cirka klokken 23 tirsdag aften og indtil omkring klokken ni onsdag formiddag.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Oplysningerne kommer fra studerende, der har søgt om udveklingsophold i udlandet, og det var altså deres pasoplysninger, cpr-numre, karaktergennemsnit og resultater af sprogtests, der lå frit tilgeængeligt.

- Det er dybt beklageligt, for sådan noget her må ikke ske, når man håndterer fortrolige oplysninger. Men mine medarbejdere her på stedet har ikke gjort noget forkert eller noget, de ikke plejer at gøre, siger Tom Dahl-Østergaard, der er chef for Det Internationale Kontor på CBS, til metroxpress.

'Study drugs' hærger universiteterne: Her er det værst
'Study drugs' hærger universiteterne: Her er det værst

Oplysningerne var tilgængelige i godt 10 timer over natten på hjemmesiden e-campus.dk, men de var gemt godt af vejen i et ansøgningssystem, som en tysk leverandør står for.

- Sådan nogle systemer er ret komplekse, og der er mange forskellige brugere og andre involverede, så vi kan ikke fastslå, hvad der præcist er sket. Jeg har været i dialog med vores tyske leverandør af det her IT-system, så vi kan forvente et svar engang i morgen, siger Tom Dahl-Østergaard.

Flere Aarhus-studerende brokker sig hvert år over krænkende rusture
Flere Aarhus-studerende brokker sig hvert år over krænkende rusture

Han tvivler på, at særlig mange har fundet frem til oplysningerne, fordi de netop ikke har lagt fremme på en side, som mange besøger. Det skal man næsten være studerende for, og det var vedkommende, der opdagede lækket også.

- Vi blev gjort opmærksom på det af en af de studerende i morges, og der gik 45 minutter fra medarbejderen mødte ind, og til at hullet var blevet lukket. Det er væk nu, og der er heller ikke spor efter det i Googles søgesystem, siger Tom Dahl-Østergaard.

CBS har efterfølgende også sendt en meddelelse ud til alle studerende for at gøre dem opmærksom på episoden.

Sådan her ser beskeden til elverne på CBS ud. (Billede: Screendump)

De sidste samuraier kæmper på CBS
De sidste samuraier kæmper på CBS

Hitter på mx

AnnonceHitter på mx