Af - 20/05-14 09:24

GUIDE: Spis nyslagtet kalv i en gammel garageGUIDE: Spis nyslagtet kalv i en gammel garage

Mad-eventmagerne Rødder popper nu op i Nordvest for at servere rustik føde i rå omgivelser.

storybild

(Billede: Chris Tonnesen)

Hvad har gammel motorolie og grønne asparges med hinanden at gøre? En hel del denne lørdag, hvor en knallertklub i København NV lægger betongulv til en flok glade middagsgæster ved langborde i fransk vinbonde-stil.

René Difs drengedrøm går i opfyldelse: Nu kan du få René Chip med René Dip
René Difs drengedrøm går i opfyldelse: Nu kan du få René Chip med René Dip

Det er mad-eventmagerne Rødder, der står bag popup-middagen, der forener rustik mad med rå omgivelser og hillbilly jazz.

- Vi kan godt lide at lave vores middage i nogle lidt skæve omgivelser, om det så er et kolonihavehus eller en knallertklub, fortæller Esben Grundtvig, der er den ene halvdel af Rødder, som også kan prale af en vinbutik i Jægersborggade.

Kasseret mad giver en million måltider
Kasseret mad giver en million måltider

Inspirationen til popup-middagene kommer fra det sydfranske, hvor fyrene bag Rødder oplevede hvordan store spontane middagsselskaber opstod, når naboer og venner lige droppede forbi langbordet. Her i København er nøgleordet også lokale råvarer og meget af maden kommer fra gårde på Lolland-Falster og Sjælland.

Verdenskendt ølkonge åbner dansk restaurant
Verdenskendt ølkonge åbner dansk restaurant

- Vi arbejder gerne med økologi, men det er ikke noget mantra. Det er vigtigere, at vi kender oprindelsen på råvarerne, siger han. Foruden kalven er der blandt andet tarteletter med asparges og tartar med rødder (selvfølgelig) på menuen. Og så måske lidt puch maxi-røg.

Christiansborg får restaurant i tårn
Christiansborg får restaurant i tårn

Billetter koster 350 kroner via Biletto.dk

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx