Har du en god historie eller et tip? Kontakt redaktionen på
news@mx.dk
GUIDE: Spis nyslagtet kalv i en gammel garage
Mad-eventmagerne Rødder popper nu op i Nordvest for at servere rustik føde i rå omgivelser.
(Billede: Chris Tonnesen)
Hvad har gammel motorolie og grønne asparges med hinanden at gøre? En hel del denne lørdag, hvor en knallertklub i København NV lægger betongulv til en flok glade middagsgæster ved langborde i fransk vinbonde-stil.
Tre events for mavenFin firsermad
Bojesen inviterer igen til unikamiddag og den 22. maj står den på firsermad. Det er Daniel Letz fra Kong Hans, der styrer aftenen, der koster 700 kroner via Billetnet.dk.
Ældgammel kage
Nationalmuseet disker den 29. maj op med stort kagebord, der giver indblik i 700 års madhistorie. Billetter koster 150 kroner på billet.natmus.dk.
Urter og bål
25. maj kan man samle vilde urter på Amager og derefter lære alt om kunsten at lave god bålmad. Gode sko og en cykel er et must. Billetter koster 550 på Billetto.dk.
Det er mad-eventmagerne Rødder, der står bag popup-middagen, der forener rustik mad med rå omgivelser og hillbilly jazz.
- Vi kan godt lide at lave vores middage i nogle lidt skæve omgivelser, om det så er et kolonihavehus eller en knallertklub, fortæller Esben Grundtvig, der er den ene halvdel af Rødder, som også kan prale af en vinbutik i Jægersborggade.
Inspirationen til popup-middagene kommer fra det sydfranske, hvor fyrene bag Rødder oplevede hvordan store spontane middagsselskaber opstod, når naboer og venner lige droppede forbi langbordet. Her i København er nøgleordet også lokale råvarer og meget af maden kommer fra gårde på Lolland-Falster og Sjælland.
- Vi arbejder gerne med økologi, men det er ikke noget mantra. Det er vigtigere, at vi kender oprindelsen på råvarerne, siger han. Foruden kalven er der blandt andet tarteletter med asparges og tartar med rødder (selvfølgelig) på menuen. Og så måske lidt puch maxi-røg.
Billetter koster 350 kroner via Biletto.dk