Af - 10/05-16 16:22

Borgere i Hovedstaden frygter terror - men de ruster sig ikke mod denBorgere i Hovedstaden frygter terror - men de ruster sig ikke mod den

Mange borgere i Hovedstaden frygter terror, ulykker og naturkatastrofer, men der er ikke mange, der tilmelder sig de kurser, hvor man kan blive rustet til at klare sig gennem dem.

storybild

Skulle der ske en større alvorlig ulykke i København, har langt de fleste ikke været på kursus i at håndtere sådan en krisesituation, skriver DR P4 København. (Billede: Scanpix/Mathias Løvgreen Bojesen)

Selvom mange ifølge en undersøgelse fra Beredskabsstyrelsen frygter konsekvenserne af terror, ulykker og naturkatastrofer, så kniber det med tilslutningen til de kurser, der skal ruste os til at klare os gennem ødelagte hjem, manglende strøm og begrænset hjælp fra myndighederne.

Det skriver DR København.

Beredskabsforbundet afholder gratis kurser i at håndtere nødsituationer, men kun få af hovedstadens indbyggere har taget kurset, viser forbundets egen opgørelse.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

I år har 127 personer i hovedstadsområdet deltaget i Beredskabsforbundets kursus i at blive såkaldte robuste borgere. Og det er langt færre end forventet.

- Vores udgangspunkt er, at vi gerne vil uddanne én borger per husstand henover 30 år. Det vil sige, at vi gerne skulle op på 30.000 personer om året, og der er et stykke vej, siger vicelandschef i Beredskabsforbundet, Stine Arenshøj, til DR København.

Tragisk: Så voldsom var X Factor-stjernes ulykke
Tragisk: Så voldsom var X Factor-stjernes ulykke

Den lave tilslutning til Robust Borger-uddannelsen skyldes ifølge forbundet, at folk ikke kender til uddannelsen.

- Befolkningen er heller ikke klar over, hvad det betyder for husstanden at have en med uddannelse, og som kan tage vare på familien og hjemmet, hvis vi bliver udsat for terror eller voldsomt uvejr, siger Stine Arenshøj til DR København.

På landsplan er der uddannet i alt 5.813 Robuste Borgere.

To personer ramt af tog på stationer i København
To personer ramt af tog på stationer i København

LÆS OGSÅ: Solen skinner og skraldet flyder i København

LÆS OGSÅ: Nu er det slut med mobiler i skoletiden

LÆS OGSÅ: Fristed og forsamlingshus for asylansøgere truet af lukning

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kickstart foråret med sund mad: Lene...
bt.dk
Her er Medinas første ord efter...
bt.dk
Landsholdsspiller vil ikke stoppe med...
bt.dk
Ekspert: Det kan kokain-anklagen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx