Af - 25/09-13 09:17; Opdateret: 25/09-13 10:01

Ny rekord: Godt gået, København!Ny rekord: Godt gået, København!

Københavnerne sætter gennemsnitsdanskeren til vægs, når det handler om at binde skoene og vandre rundt i byens gader.

storybild

De fire strøggader er de mest befærdede af fodgængere i hovedstaden. (Billede: Polfoto)

Der er gevaldigt gang i hovedstadens indbyggere. Hver dag går den gennemsnitlige københavner i cirka 15 minutter - svarende til 1,33 kilometer om dagen. Det er hele 52 procent højere end gennemsnittet fra 2010 og, de mange skridt glæder teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal (SF):

- Mennesker på gader, stræder og i parker skaber en livlig og tryg by. Derfor har vi gennem de seneste år forbedret forholdene for fodgængerne en række steder i byen. Det er godt at se, at vores indsatser for at få københavnerne til at gå mere nytter.

De nye tal kommer fra det omfattende bylivsregnskab, som også afslører, at borgere i hovedstaden vandrer en halv kilometer mere end gennemsnitsdanskeren. Stigningen skal ifølge teknik- og miljøborgmesteren især findes i en større satsning på byens fortorve.

- Vi har udvidet fortovene på Nørrebrogade, så de nu flere steder er over seks meter brede. Det har betydet, at omkring 15 procent flere går eller opholder sig på gaden, siger Ayfer Baykal.

Og hvis udviklingen går i fodsporet af årets resultater, skal man ikke være bange for, at gaderne bliver overbefolkede.

- Københavnerne og erhvervslivet kan glæde sig til, at det fremover bliver endnu bedre at være fodgængere. Helt konkret er vi lige nu ved at forbedre forholdene for fodgængerne på Istedgade og Vesterbro Passage over for Tivoli, der får bredere fortove, og snart skal Amagerbrogade omdannes til en strøggade, fortæller Ayfer Baykal.

LÆS OGSÅ: Over 100 narkomaner i livsfare i fixerum

LÆS OGSÅ: Sådan kan 27 milliarder kroner også bruges

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Føles som sommer: 25 grader og sol...
bt.dk
Årets hidtil dyreste hussalg: Så...
bt.dk
'Har du også prøvet at begå klassisk...
bt.dk
Medie: Nye detaljer afsløret om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx