Af - 12/10-16 10:21

Kims taxa-sviner sender taxaselskab ud i ny shitstormKims taxa-sviner sender taxaselskab ud i ny shitstorm

Kim Schjerlund blev nægtet en taxa, fordi hans tur var for 'kort'. Nu deler hundredvis af andre Facebook-brugere lignende oplevelser.

storybild

Kim Schjerlund kunne ikke komme med en taxa fra Rådhuspladsen, fordi turen til Amager ifølge taxachaufføren var for kort. Tilsyneladende er han ikke den eneste viser kommentarerne på hans Facebook-opslag, der er gået viralt. (Billede: Privatfoto)

Har du oplevet lignende situationer med taxaselskaber - Så tips os på amb@mx.dk.

- I en tid, hvor alle jer taxaselskaber himler op om, at man ikke skal køre med Uber, så synes jeg, at I skal tage jer sammen og bede jeres ansatte om at passe deres job, ligemeget hvor korte eller lange turene er.

Sådan skriver Kim Schjerlund i et Facebook-opslag om sin oplevelse med taxaselskabet Taxa 4x35 i starten af oktober.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Opslaget er siden hen gået viralt med 1000 delinger, mere end 3000 positive tilkendegivelser og næsten 500 kommentarer.

Kim Schjerlund fortæller i opslaget, at han efter en bytur i København, ville tage en taxa hjem til Amager fra Rådhuspladsen.

Kunder raser over taxaselskab: Chauffører gider ikke korte ture
Kunder raser over taxaselskab: Chauffører gider ikke korte ture

Men til sin store overraskelse nægtede chaufføren ham turen, fordi han ikke skulle køres langt nok.

- Da jeg fortæller at jeg skal til Amager, nægter han at tage mig med, da han ikke "gider" sådan en kort tur.

- Han kører væk igen, og jeg står og venter i cirka et kvarter på en anden vogn før jeg til sidst opgiver og må finde en alternativ måde at komme hjem på, skriver Kim Schjerlund, der har skrevet opslaget inde på taxaselskabets Facebook-side.

- Jeg har selv været stor modstander af at tage en Uber, men det blev min redning den kolde oktober nat!!, slutter han opslaget, som han postede den 9. oktober.

Chokeret Louise: Taxachauffør kaldte mig for luder
Chokeret Louise: Taxachauffør kaldte mig for luder

Lægger sig fladt ned
Taxaseselskabet 4x35 reagerede hurtigt på opslaget med en undskyldning.

- Hej Kim, der ikke noget, som hedder en "for kort tur" hos Taxa 4x35, og vi vil finde frem til den pågældende chauffør ud fra dine oplysninger. Tak fordi du tager dig tid til at skrive til os, så vi kan komme problemet til livs. Vi beklager den oplevelse, du har haft og håber, at dine fremtidige erfaringer med Taxa 4x35 vil være positive, skriver taxaselskabets kundesupport i kommentartråden.

I selvsamme tråd fremgår det dog fra hundredvis af andre Facebook-brugere, at også de har oplevet lignende service - eller mangel på samme - fra 4x35.

Ud i aften? Sådan kommer du gratis hjem fra byen
Ud i aften? Sådan kommer du gratis hjem fra byen

Blandt andre Vild med Dans-kendissen Silas Holst melder sig i koret af kritiske røster.

- Jeg har også oplevet det mere end et par gange med jeres chauffører... Og må give Kim ret - ikke mærkeligt folk vælger Über - på et tidspunkt bliver man træt af jeres chaufførers arrogante selektive holdninger, skriver Silas Holst i tråden, der bedst kan beskrives som en regulær shitstorm.

Forsvarer voldtægt i taxa: - Hun kunne have valgt bagsædet i stedet
Forsvarer voldtægt i taxa: - Hun kunne have valgt bagsædet i stedet

Endnu en shitstorm
De mange sure opstød mod 4x35 kommer ikke mindre end en uge efter, at taxaselskabet sidste weekend befandt sig i en lignende shitstorm på de sociale medier.

Her stod indretningsekspert, Louise Dorph Houvenaeghel, der er eks-hustru til tv-værten Jess Dorph, frem og fortalte på Facebook, hvordan hun var blevet kaldt 'luder' af en hidsig taxachauffør - En historie, du kan læse mere om, ved at klikke HER.

Taxikrigen fortsætter: Uber sætter prisen ned med 16 procent
Taxikrigen fortsætter: Uber sætter prisen ned med 16 procent

I kølvandet på Kim Schjerlunds opslag erkender administrerende direktør i TAXA 4x35, Peter Bjerregaard, over for metroxpress, at der er chauffører, der ikke vil køre korte ture, selvom det er ulovligt at nægte grundet kørselspligt.

- Vi er bekendt med, at der i taxibranchen er et problem med chauffører, som afviser at køre korte gadeture, skriver han i en mail og fortsætter:

- Det er en politisk problemstilling. Som bestillingscentral har vi i den nuværende lovgivning ikke beføjelse til at sanktionere chauffører, som overtræder dette. Det eneste vi kan gøre er at kontakte chaufførens vognmand (arbejdsgiver) og bede om, at chaufføren bliver irettesat.

Uber-chef: Alle chauffører ved at de er skattepligtige
Uber-chef: Alle chauffører ved at de er skattepligtige

- Det er kun Taxinævnet – den myndighed, der har givet chaufføren kortet - som kan sanktionere på klager på gadeture i taxibranchen. En af de væsentligste ting vi hos TAXA 4x35 har efterspurgt i mange år i forhold til en ny taxilovgivning er netop, at vi som bestillingskontor får flere beføjelser, så vi endnu bedre kan holde orden i eget hus, lyder det videre.

Uber introducerer ny funktion
Uber introducerer ny funktion

Kim Shjerlund, hvis Facebook-opslag startede balladen, fortæller over for metroxpress, at han er overrasket over, hvor mange andre, der har oplevet lignende epsioder med 4x35.

- Jeg er da overrasket over, at der er så mange der har oplevet det samme. Men synes da, det er godt, der kommer fokus på det, siger han.

Har du oplevet lignende situationer med taxaselskaber - Så tips os på amb@mx.dk.


LÆS OGSÅ: Nyt taxaselskab tilbyder privatkørsel i Aarhus

LÆS OGSÅ: Trods byretsdom: 47 flere er sigtet for Uber-kørsel

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx