Af - 09/09-14 13:56

Bjergbestiger viser København med vild opfindelseBjergbestiger viser København med vild opfindelse

Google udvider ‘street view’-kortlægning med et trekking-kamera og sendte tirsdag en bjergbestiger til tops i København.

Bildstrecke im Grossformat »

Trekking-kameraet kom tirsdag til top i København på ryggen af en bjergbestiger.

Det har været i Grand Canyon, på Antarktis, på Mount Fuji - og nu har det også været i toppen af Vor Frelser Kirke. En af Googles seneste opfindelser er et trekking-kamera, der fra ryggen af en bjergbestiger optager bjergvandringer på samme måde som det verdensberømte street view-kamera, og i øjeblikket er det ved at kortlægge verden i højden. I går kom turen til København.

Bedøm selv: Har Google dræbt en hund?
Bedøm selv: Har Google dræbt en hund?

- Eftersom vi ikke har noget, der ligner bjerge i Danmark, var det ikke meningen, at trekking-kameraet skulle filme her. Men da det alligevel var på vej igennem København til Norge og Sverige, fandt vi på at sende en bjergbestiger til tops i Vor Frelser Kirketårn med kameraet, så vi kan vise verden Københavns bedste udsigt, siger Christine Sørensen, talsperson for Google Danmark.

Turen var noget mere magelig for den rutinerede bjergbestiger, der havde ladet både carabinhager og reb ligge hjemme i dagens anledning. Mens alle vi andre prustede og masede på tårnets meget smalle, indvendige trappe, konstaterede kameraføreren med et smil, at et københavnsk kirketårn trods alt er nemmere at håndtere med stor bagage på ryggen end stejle klippestier og lavloftede stenhuler, som vejen til tops med trekkingkameraet har budt på andre steder.

Politiet efterforskede falsk 'øksemord' på Google Street View
Politiet efterforskede falsk 'øksemord' på Google Street View

Hvor meget det avancerede trekking-kamera og ekspeditionerne til verdens tinder koster, kan Christine Sørensen ikke sige. Men det er umiddelbart ikke noget, man kan måle en direkte indtjening på.

- Google er god til at tjene penge på at vise dig reklamer for blomster, når du har søgt på noget med blomster. Det her med street view og trekkingkamera er super fedt, men det er ikke noget, vi har fundet ud af at tjene penge på endnu. Det er jo ikke billigt at sende folk til Antarktis eller op på toppen af Mount Fuji, men det er fedt. Og hvis folk synes, at internettet er et fedt sted, så det godt for Google. Men det er stadig blomsterreklamerne, vi tjener penge på, siger Christine Sørensen.

Der er endnu ikke sat en dato på, hvornår panorambillederne fra turen op på toppen af Vor Frelser Kirke kan ses på Google.


data-show-border="false">

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Føles som sommer: 25 grader og sol...
bt.dk
Årets hidtil dyreste hussalg: Så...
bt.dk
'Har du også prøvet at begå klassisk...
bt.dk
Medie: Nye detaljer afsløret om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx