Af - 24/04-14 07:49

Badezone skal stoppe piratbadningBadezone skal stoppe piratbadning

En badezone ved Refshaleøen i Københavns Havn skal give mere frihed og få færre til at bad udenfor havnens badeanlæg.

storybild

Vinterbadere ved Islandsbrygges havnebad. (Billede: Polfoto)

I dag skal politikerne Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg tage stilling til, om der skal etableres en badezone ved Refshaleøen.

Kultur- og Fritidsforvaltningen har foreslået den nye badezone, der blandt andet skal komme piratbadning uden for badeanlæggene til livs.

Ikoniske megahøjhuse er på vej i København
Ikoniske megahøjhuse er på vej i København

- Ved Refshaleøen vil der være et markeret område, hvor der er mulighed for at komme op og ned i havnen. Hopper man i havnen andre steder, er der dårlige muligheder for at komme op, siger Mads Kamp Hansen, der er planlægningschef i Kultur- og Fritidsforvaltningen, om den forslåede badezone.

Østers plantet i Bølgemarken
Østers plantet i Bølgemarken

Badezonen ved Refshaleøen adskiller sig fra de andre badeanlæg i Københavns Havn ved, at den giver nogle friere rammer for badningen. Det sker blandt andet ved, at der ikke er nogen livreddere til stede.

Havnetunnel i København kan bygges billigt
Havnetunnel i København kan bygges billigt

- Jeg vurderer ikke, at det vil øge ulykker, at der ikke er livreddere. Badezonen ved Refshaleøen adskiller sig fra de andre badeanlæg i havnen ved, at være et sted, hvor man selv har ansvar for sin opførsel og der ikke er en kommunalt ansat, der passer på dig, siger Mads Kamp Hansen.

Københavns Kommune har for nogle år siden vedtaget en vision om, at københavnere skal kunne bade mere frit i havnen og udnytte dens potentiale.

- Badezonen skal være et led i at åbne havnen til rekreativt brug. Vi mener, at havnen skal tage farve af, hvordan byen er ved at udvikle sig, siger Mads Kamp Hansen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk kendis har tabt sig 25 kilo:...
bt.dk
Se billedet: Mand købte fotografi på...
bt.dk
Anna og Nicolai kan ikke få armene...
bt.dk
Stjerneadvokat om udvikling i Kim...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx