Af - 25/11-15 14:04; Opdateret: 25/11-15 14:30

Malermester fik 435.000 i kontanthjælp - mens han arbejdede på fuld skraldMalermester fik 435.000 i kontanthjælp - mens han arbejdede på fuld skrald

- Enkelte borgere tror desværre, at de ustraffet kan snyde det offentlige, siger borgmester i den kommune, hvor det alligevel ikke lykkedes for en malermester.

storybild

Malermester svingede penslen med den ene hånd - hævede kontanthjælp med den anden. (Billede: Polfoto/Christensen Mathias)

På tre år nåede en malermester fra Københavns Vestegn at hæve 435.000 kroner i kontanthjælp, mens han arbejdede gennem sin egen uregistrerede virksomhed. Nu er manden kendt skyldig i socialt bedrageri.

Er du interesseret i nyheder fra Hovedstadsområdet, så like MX KØBENHAVN her.

Sagen er i denne uge blevet afgjort, og her var det altså Greve Kommune, der løb med sejren. Borgmester Pernille Beckmann fortæller i den forbindelse til Lokalavisen.dk, at hun håber, at det kan afskrække andre fra at snyde.

- Enkelte borgere tror desværre, at de ustraffet kan snyde det offentlige. Heldigvis har vi i Greve Kommune en dygtig kontrolgruppe, som hvert år modbeviser dette. Dommen viser, at snyd bliver opdaget og giver pletter på straffeattesten, siger hun.

Postbude strejker stadig i København: Her får du ingen post i dag
Postbude strejker stadig i København: Her får du ingen post i dag

Kontrolgruppen i Greve Kommune opdager hvert år snyd for flere millioner kroner, og i 2014 nåede tallet op på over seks millioner. Kontrolgruppen forventer, at resultatet i år lander et lignende sted, efter halvårsresultat var på over tre millioner.

I den statistik tæller 435.000 kroner selvfølgelig også meget pænt, og dem skal den dømte malermester nu betale tilbage. Desuden er han blevet straffet med ni måneders betinget fængsel og ulønnet samfundstjeneste på 150 timer.

Av! Her er fem gode steder, du kan pleje dine tømmermænd
Av! Her er fem gode steder, du kan pleje dine tømmermænd

LÆS OGSÅ: Gymnasieelever nedlægger undervisning: - Vi siger stop

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx