Af - 06/01-14 06:00; Opdateret: 06/01-14 07:41

Dørmand: Det er fordi så mange af jer laver balladeDørmand: Det er fordi så mange af jer laver ballade

Thailandske Niorn Halberg og hendes fire veninder blev afvist i døren på natklubben Rosie McGee's på grund af deres hudfarve.

storybild

Niorn P. Halberg flyttede til Danmark for otte år siden. Hun er dansk gift. (Billede: Privat foto)

Aftenen fik en dårlig start for Niorn Halberg og hendes fire veninder, da de den 20. december ville i byen for at fejre den enes fødselsdag.

De kunne nemlig ikke få lov til at komme ind på natklubben Rosie McGee's ved Rådhuspladsen.


Har du oplevet at blive afvist i døren uden grund? Så kontakt os på mail eller SMS 1204(koster alm. sms-takst) skriv mx efterfulgt af besked

- Dørmanden sagde bare "Ikke i aften" til mine tre veninder, fortæller Niorn Halberg, som sammen med den fjerde veninde allerede havde betalt entré og garderobe på natklubben, der på det tidspunkt var halvtom.

Muslim politianmelder Yahya Hasan for racisme
Muslim politianmelder Yahya Hasan for racisme

- Jeg tog bare min jakke, og så gik vi ud. Jeg spurgte ham igen: Hvorfor måtte de ikke komme ind? Dørmanden ville ikke svare. Tredje gang jeg spurgte ham, svarede han "det er fordi, der er så mange af jer, der har lavet så meget ballade", fortæller Niorn Halberg, der kom til Danmark for otte år siden, er dansk gift og ved at læse til sygeplejerske.

- Vi var selvfølgelig sure og kede af det. Der er ikke nogen af os, der har fået karantæne, lavet ballade eller opført os dårligt, siger Niorn Halberg.

KiMs dropper reklame efter massiv racisme-kritik
KiMs dropper reklame efter massiv racisme-kritik

Hun har nu har meldt episoden til Politiet og Dokumentations- og rådgivningscenteret om racediskrimination.

-Det var virkelig en forfærdelig oplevelse at blive valgt fra på den måde, forklarer hun.

- Vi stod bare udenfor fem piger, mens to danske mænd kunne gå direkte ind. Hvorfor måtte de komme ind? Det er ikke i orden. Hvad er forskellen?

Hver anden kvinde diskrimineres på arbejde
Hver anden kvinde diskrimineres på arbejde

Hun er nervøs for, at det samme skal ske, næste gang hun og veninderne skal i byen.Har du oplevet at blive afvist i døren uden grund? Så kontakt os på mail eller SMS 1204(koster alm. sms-takst) skriv mx efterfulgt af besked

- Når man har haft en dårlig oplevelse, føler man sig usikker: Hvad nu hvis det sker igen? Man står der parat til en sjov aften i byen, har pænt tøj på, og så er der nogen, der siger nej.

Homobarer afviser heteroseksuelle
Homobarer afviser heteroseksuelle

Næste måned skal Niorn Halberg fejre sin 36 års fødselsdag. Her vil hun prøve en ny taktik i håbet om ikke at få nej ved døren:

- Vi bestiller bord i forvejen, og så håber vi, at det går.

Det har ikke været muligt at komme i kontakt med Rosie McGee's, som heller ikke er vendt tilbage med en forklaring på episoden, efter Niorn Halberg har henvendt sig til dem på Facebook.Har du oplevet at blive afvist i døren uden grund? Så kontakt os på mail eller SMS 1204(koster alm. sms-takst) skriv mx efterfulgt af besked

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Du tror det er løgn: Er dette kvinden...
bt.dk
Din soveposition bestemmer din hovedpude
bt.dk
'X Factor'-favorit mistede sin far:...
bt.dk
Renterne er på vej op: Så stor bliver...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx