Af - 24/02-16 09:31; Opdateret: 24/02-16 13:59

Disse restauranter spås  Michelin-stjerner i dagDisse restauranter spås Michelin-stjerner i dag

Se eksperternes bud på, hvem der i dag kommer til gafle flere af Michelins eftertragtede stjerner, samt hvem der får sin allerførste.

storybild

(Billede: Swns.com)

Det kan meget vel ende i en sand stjerneregn over København og Østjylland, når Michelinguiden i dag uddeler sine eftertragtede stjerner til nordens allerbedste spisesteder.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Foreløbig har hovedstaden 18 Michelin-stjerner i alt fordelt på 15 restauranter.

Men ifølge flere toneangivende feinschmeckere er der udsigt til, at en række af byens spisesteder står til ekstra stjerner.

Bent Christensen, der er redaktør på Den Danske Spiseguide og er kendt som dansk gastronomis 'grand old man' spår eksempelvis tre stjerner til Geranium med stjernekokken Rasmus Koefoed i spidsen.

- Det ville være historisk, for det er aldrig før sket før set i norden. Men Geranium er den bedste ikke alene i Danmark, men også blandt de bedste i hele verden, siger Bent Christensen, som derudover tror, at Studio at The Standard vil gafle sin anden stjerne.

Kokke landet over håber på stjerneregn fra Michelin
Kokke landet over håber på stjerneregn fra Michelin

- Det er byens hotteste restaurant lige nu, hvis man ser bort fra Geranium og Noma, og man vil fortryde på sit dødsleje, at man ikke har prøvet den.

Journalist og madanmelder Rasmus Palsgård, der driver bloggen Feinschmeckeren.dk, er for så vidt enig. Men mener, at Søllerød Kro i Holte er et endnu bedre bud på to stjerner.

- Mad- og værtskabsmæssigt er de fuldstændig sublime hele vejen rundt takket være deres restaurantchef Jan Restorff. Det er lige før, de ville kunne servere Steff- Houlberg-pølser, og så ville de stadig få én til at føle, det var toppen af gastronomi, siger Rasmus Palsgård, der desuden peger på restauranterne Taller, Amass og Alchemist som mulige bud på nye Michelin-restauranter i byen.

- Her er Taller med sit venzueleanske køkken måske det bedste bud på en ny stjerne til København, siger han.

Eksperter: Denne danske restaurant er i spil til tre Michelin-stjerner
Eksperter: Denne danske restaurant er i spil til tre Michelin-stjerner

Flere jyske stjerner på vej
Vender man blikket væk fra hovedstaden og mod Aarhus, der allerede har tre stjerner fordelt på tre restauranter, peger Bent Christensen på, at Restaurant Frederikshøj med Wassim Hallal i spidsen går hen og får sin stjerne nummer to i dag.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

- De er på helt samme niveau med de absolut allerbedste i København. Og selv om det kun er et år siden, at Wassim fik sin første stjerne, forventer jeg, han får den anden i dag. Alt andet ville være urimeligt, siger Bent Christensen.

Han spår desuden, at der kommer til at falde en stjerne til Restaurant 'Tree Top' på Munkebjerg Hotel i Vejle.

- De er et godt bud og har udmærket sig med et avanceret køkken for dem, der søger eventyr og gastronomiske spark i sanserne, siger Bent Christensen, der også nævner Fredericia-restauranten 'Ti Trin Ned' som en anden oplagt Michelin-kandidat i Trekantsområdet.

Aarhus-restaurant spås to Michelin-stjerner
Aarhus-restaurant spås to Michelin-stjerner

Feinschmecker Rasmus Palsgård er ligeledes enig i, at 'Ti Trin Ned' ligger lunt i svinget til sin første stjerne.

- Ti Trin Ned har den nuværende ‘Årets Kok’, Lasse Starup Petersen, gående som køkkenchef, hvilket i sig selv kunne være en god grund til, at de går hen og bliver belønnet. Men vigtigst af alt så har de også hele det fundament, som Michelin kigger efter. Der er tale om en fuldblods gourmet-oplevelse, som sagtens kan bære en stjerne, siger han.

FØLG UDDELINGEN AF STJERNER HER:LÆS OGSÅ: SE LISTEN: Så meget tjener de danske Michelin-restauranter

LÆS OGSÅ: Her er Københavns tredje restaurant med to stjerner

LÆS OGSÅ: Her er Københavns tredje restaurant med to stjerner

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nyt rod på Københavns Rådhus: 'Det...
bt.dk
Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Ekstremt rekordforsøg: 24-årige...
bt.dk
SÅDAN! Danskere vinder historisk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx