Af - 02/10-14 06:00

Borgerlige vil skære og give skattelettelser i sidste øjeblikBorgerlige vil skære og give skattelettelser i sidste øjeblik

Hellere skattelettelser og narkomanafvænning end ferielejre, billigere boliger og hjælp til at komme ud af kriminalitet, mener De Konservative i København inden afstemningen om hovedstadens budget i dag.

storybild

De Konservative i København med Rasmus Jarlov i spidsen vil skære i hovedstadens budget og i stedet sænke skatten på arbejde og ejendomsskatten. (Billede: Polfoto)

Partierne i Københavns Kommune har for længst forhandlet budgettet for næste år. Alligevel vil både Venstre og De Konservative forsøge sig med hvert sit forslag om besparelser, når Borgerrepræsentationen i dag stemmer om budgettet.

- Vi har lavet et alternativt budgetforslag, fordi vi grundlæggende mener, at der bliver brugt for mange penge. Kommunen har en god økonomi, mens borgere og virksomheder har en dårlig, så vi vil hellere give pengene til dem end lade kommunen bruge dem, siger De Konservatives Rasmus Jarlov.

Blå partier revser rød budgetaftale i København
Blå partier revser rød budgetaftale i København

Han forventer ikke at få sit forslag stemt igennem, men ønsker alligevel at markere sin holdning til budgettet, som ifølge De Konservative er for trafikfjendsk. Begge de borgerlige forslag ønsker at droppe at afsætte 690 millioner kroner til at sikre billigere boliger i København. Men De Konservative ønsker også skattelettelser på både indkomstskatten og ejendomsskatten og har derfor foreslået en række andre besparelser.

Det vil blandt andet gå ud over en feriecamp for børn fra en række udsatte boligområder og et projekt, der hjælper unge til at passe deres uddannelse i stedet for at begå kriminalitet.

Aflysninger i Københavns lufthavn
Aflysninger i Københavns lufthavn

- Vi synes, at de projekter har karakter af luksus. Det er ikke kerneydelser, vi skal bruge penge på. Til gengæld gør vi ikke nok for afvænning af narkomaner, så vi har i stedet foreslået at bruge flere penge på det. Så vi har også fokus på de svageste. Vi synes bare, at det virkelig skal være de svageste, vi bruger pengene på, siger Rasmus Jarlov.

Hos Socialdemokraterne er overborgmester Frank Jensen, der står bag budgetaftalen med SF, Enhedslisten, De Radikale og Dansk Folkeparti, dog ikke enig i, at der er tale om luksusprojekter.

København bruger 31 mio. kr.  på kunstig skibakke
København bruger 31 mio. kr. på kunstig skibakke

- Rasmus Jarlov har sagt, at Københavns Kommunes budget er udtryk for spild af penge. Nu har vi sort på hvidt, hvad det er for udgifter Rasmus Jarlov finder sjofle og vil skære væk, siger han.

Motorvej lukket: Sådan kan du komme frem
Motorvej lukket: Sådan kan du komme frem

København investerer over én milliard i folkeskolerne
København investerer over én milliard i folkeskolerne

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet beder om hjælp: Har du set...
bt.dk
Lamslået over Skats direktør-finte:...
bt.dk
Træner skreg i omklædningsrummet: 'Så...
bt.dk
Historisk kro i flammer: Står ikke...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx