Af - 30/01-14 09:29

Popband i akvariet og publikum i poolenPopband i akvariet og publikum i poolen

Festivalen Frost vil lukke dig ind i byens glemte og forladte bygninger, så vær klar til at hoppe i den tomme pool

storybild

When Saint Go Machine åbner festivalen Frost på lørdag med en koncert i det nedlagte Danmarks Akvarium. (Billede: pr-foto)

Bassinet i den nedlagte svømmehal Hollænderhallen har stået tomt længe, og det samme har akvarierne i Danmarks Akvarium. Men snart bliver de begge fyldt igen - ikke med vand, men med musik og mennesker.

Det er februarfestivalen Frost, der rykker ind i de tomme lokaler, der - for akvariets vedkommende - stadig står helt spøgelsesagtigt intakt med koraller og informationsskilte om fisk, der ikke bor her mere.

Her kan man på lørdag opleve Frosts åbningskoncert med When Saints Go Machine, mens det til gengæld er norske Erlend Øye og hans publikum, der senere på måneden vil fylde det store tomme basin i den nedlagte svømmehal i Dragør.

Bandlyst rapper på is i Valby
Bandlyst rapper på is i Valby

Og netop at bringe koncertoplevelser ind i nye omgivelser er et af de mål, som folkene bag Frost har sat sig.

- Vi prøver på at spotte de glemte eller forladte bygninger i byen, og så give folk en mulighed for at komme ind på de her steder, som de ellers er udelukket fra, siger Mikael Pass, der er direktør for festivalen.

Han mener, at det tilføjer en fællesskabsfølelse til koncertstemningen, at publikum også er fuldstændig på udebane.

- Publikum rykker mere sammen og snakker mere med hinanden. De her steder er ikke deres vante koncertsted, hvor de har deres faste plads og kender baren, siger han.

Roskilde Festival afslører nye navne
Roskilde Festival afslører nye navne

Og publikum kommer også til at være på udebane på det 450 år gamle ‘koncertsted’, som de hidtil kun har kunnet se fra kanalrundfarten, nemlig Christian 4.’s gamle Bryghus på Slotsholmen, som de fleste kan genkende på det enorme tegltag. Her spilller Turboweekend og det nye popband The Mountains over to dage, før huset igen lukkes af for offentligheden.

Ny festival: Kom til koncert i flydende sauna
Ny festival: Kom til koncert i flydende sauna

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vild med Dans-sangerinde er gravid:...
bt.dk
Ny strandpromenade til 26 millioner...
bt.dk
Kontroversielle tweets blev...
bt.dk
Historisk ændring: Nu bliver det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx