Af - 12/09-13 10:32

Hipster-kiosk bliver til gadeteaterHipster-kiosk bliver til gadeteater

Vesterbro-kiosken Kihoskh på Sønder Boulevard bliver omdrejningspunkt i et tre gadeteater-forestillinger.

storybild

Tusindvis af Vesterbro-borgere lægger hver dag vejen forbi den trendy kiosk på Sønder Boulevard. Nu får kiosken sit eget teaterstykke. (Billede: Facebook)

Den er mødested for tusindvis af Vesterbro-borgere, der er skrevet en bog om den, og nu bliver Vesterbro-kiosken Kihoskh også hovedperson i et gadeteater. Det sker, når Byens Forlag sammen med en sceneinstruktør lancerer en visuel opførsel af bogen ‘Båv’, som handler om netop den københavnsberømte kiosk på Sønder Boulevard, hvor masser af Vesterbro-borgere handler og mødes over kaffe eller øl på de udendørs bænke.

- Kihoskh er på godt og ondt blevet indbegrebet af hipster-Vesterbro. Det er der, alle er. Man kan se, hvordan ‘Vesterbro’ere’ ser ud og opfører sig og taler, og derfor er det sjovt at beskæftige sig med, forklarer Thomas Aagaard Skovmand, der står bag Byens Forlag og sammen med sceneinstruktør Steen Nedergaard Haugesen er idémand bag gadeteatret.

LÆS OGSÅ: Nu skal der bygges bogreoler i trafikken

Han understreger, at ideen ikke er, at gøre reklame for kiosken, men derimod at eksperimentere med, hvordan man kan formidle en bog som ‘Båv’ til omverdenen.

- Vi vil gerne have folk til at reflektere over stedet, og over hvem de er, når de kommer i Kihoskh for at drikke den rigtige øl med de rigtige mennesker, siger Thomas Aagaard Skovmand.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

PostNord advarer mod falske beskeder
bt.dk
Billede går verden rundt: Ærkefan...
bt.dk
Statskassen lænset for milliarder: Nu...
bt.dk
Nye regler åbner for stribevis af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx