Af - 07/05-14 13:05; Opdateret: 07/05-14 13:25

Klagenævn freder historisk kirkegårdKlagenævn freder historisk kirkegård

Assistens Kirkegård er så unik og vigtig en del af kulturarven, at den skal fredes, har Natur- og Miljøklagenævnet i dag besluttet.

storybild

Assistens Kirkegård på Nørrebro er blevet fredet. (Billede: Polfoto)

Assistens Kirkegård på Nørrebro er nu fredet. Det oplyser Danmarks Naturfredningsforeningen. Og dermed har naturfredningsforeningen fået held til at afværge blandt andet en supercykelsti gennem den historiske kirkegård, hvor berømte danskere som H.C. Andersen og Søren Kierkegaard ligger begravet.

Det er Natur- og Miljøklagenævnet der i dag har besluttet, at den unikke Assistens Kirkegård skal fredes, da den er et nationalt anliggende og så stor en kulturarv, at den skal bevares.

Skal Assistens Kirkegård være park?
Skal Assistens Kirkegård være park?

Hos Danmarks Naturfredningsforening er præsident Ella Maria Bisschop-Larsen begejstret for afgørelsen:

- Vi glade for afgørelsen, der sikrer, at Assistens Kirkegård får lov at bestå, som det nationale klenodie den er. Fredningen betyder, at Assistens Kirkegård nu er sikret som en samlet helhed, der både rummer kulturarv og rekreative værdier for byens borgere og besøgende, siger hun til Ritzau.

Også hos Nørrebro Lokaludvalg glæder talsperson Kim Christensen sig over afgørelsen.

Nu får de hjemløse deres  egen fællesgrav
Nu får de hjemløse deres egen fællesgrav

- Hurra! Nørrebro har vundet i dag. Det betyder, at vi kan bevare det internationalt unikke grønne og rekreative område, som kirkegården er i dag, siger han til Mx.dk og tilføjer, at lokaludvalget med fredningen i hånden nu vil genåbne en gammel diskussion med Københavns Kommune om, hvorvidt indgangen til den kommende metrostation ved Nørrebro Runddel skal etableres på kirkegårdens område eller ej.


Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Iskold luft mellem Sex and the...
bt.dk
Han skulle være henrettet i dag: Men...
bt.dk
Kongehuseksperter er ikke i tvivl:...
bt.dk
Ny liste opfordrer til drab på danske...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx