Af Jeppe Pedersen - 28/09-17 20:04

Danskere i oprør over lukning af ultra-populært koncept: - Rigtig dårlig idéDanskere i oprør over lukning af ultra-populært koncept: - Rigtig dårlig idé

Ved årets udgang er det efter alt at dømme slut med Copenhagen Street Food på Papirøen i København. Det er mange mennesker kede af.

storybild

Papirøen set fra skuespilhuset. (Billede: Torben Christensen)

Copenhagen Street Food på Papirøen har de seneste tre år været en kæmpe succes for madglade københavnere og turister, men 31. december er det slut, når lejekontrakten udløber. I et debatindlæg hos Politiken skriver Ole Kristensen, der er stadeholder på Papirøen, om hvor stor en fejl det er.

»Papirøen skal være Københavns dagligstue. Et kreativt og rekreativt område, der udvikles af københavnerne selv. Her har vi et unikt stykke jord i centrum, hvor der ikke skal tages hensyn til støjforhold og naboer,« skriver han i Politiken.

I februar 2016 vandt arkitektfirmaet Cobe en konkurrence om at lave en ny masterplan for Papirøen – eller Christiansholm, som øen faktisk hedder – i Københavns Havn.

Planen rummer mulighed for at opføre 45.000 kvadratmeter, herunder 270-340 boliger, hvoraf 25 procent bliver almene. Desuden er der planer om et hotel, faciliteter til svømning samt en lang række udadvendte funktioner i øens nye haller.

De nuværende food-haller skal rives ned og erstattes med en række nye haller, der omkranser et indre grønt rum kaldet 'Den grønne Hal'. I stueetagen etableres offentligt tilgængelige funktioner og erhverv..

Derudover skal Svømmeanlægget etableres på øens nordvestlige hjørne.

Men det tror Ole Kristensen ikke på vil blive til noget.

»Alt dette kan vise sig at være spin, hvilket er set mange gange før langs havnen, når prestigebyggeri tilrettelægges og udføres og skal gøres spiseligt. Kig på Nordhavn og Sydhavnen, hvor By & Havn har opgivet flere almennyttige hensyn, og hvor ejerboliger udbydes til svimlende priser,« skriver han.

Politiken har lagt debatindlægget på deres Facebook-side, hvor de har spurgt, om Papirøen skal bevares.

Her svarer 93 procent af de 4.200 adspurgte, at det skal den.

Spørgsmålet er selvfølgelig en smule banalt, da Papirøen kun var lånt frem til 2018, så der var aldrig en mulighed at bevare den på dens nuværende plads.

Men spørgsmålet har affødt en del reaktioner i kommentarfeltet.

Her er der en blandet stemning i forhold til den overvejende kærlighed til Papirøen i svarene. Men hovedsaligt mener folk, at København har nok 'prestige-bygninger' og derfor er Papirøen et dejligt afbræk.

Der er dog nogle, der mener, at Papirøen ikke er guds gave til København. Blandt sndre Fini Alring, der mener, at Papirøen er overhypet.

Herunder kan de selv give dit svar på, om du kommer til at savne Papirøen.

 

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Salget er eksploderet: Se hvilke...
bt.dk
Gammel kending blev igen stoppet af...
bt.dk
Superstjerne vender hjem med flere...
bt.dk
LIGE NU: Brand i passagerbus...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx