Af - 18/08-14 10:12

Ældre og studerende skal bo under samme tagÆldre og studerende skal bo under samme tag

Unge og ældre skal fortsat bo sammen på Nørrebro, men i nye omgivelser.

storybild

Sølund skal rives ned. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Ældre og studerende kommer fortsat til at bo under samme tag på Nørrebro. Alle partier på Københavns Rådhus er enige om, at plejecentret Sølund ved Sortedamssøen på Nørrebro fortsat skal rumme både plejeboliger og ungdomsboliger, men der skal udskrives en arkitektkonkurrence og bygges helt nyt.

- Jeg er meget tilfreds, for det her var blevet lidt af en kamp om, hvem der skulle være plads til - unge eller ældre. Nørrebro er en mangfoldig bydel, og her skal være plads til alle, siger sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF).

Der har i flere år været politisk tovtrækkeri om Sølund, og om, hvorvidt der skulle bygges om eller rives ned. Sidste år blev der lavet godt 200 midlertidige ungdomsboliger. På blandt andet Facebook udtrykkes der derfor fra nogle sider kritik af beslutningen, fordi huslejen stiger, og beboerne skal ud, mens der bygges.

- Det kan jeg godt forstå, men det her har hele tiden været midlertidigt. Fagfolkenes vurdering er, at det er vanskeligt at renovere Sølund og lige så dyrt som at bygge nyt. Huslejen vil også stige, hvis vi skal renovere. Det er simpelthen bygget for dårligt, siger Ninna Thomsen.

Beslutningen afgøres endeligt af Borgerrepræsentationen den 18. september.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk forlystelsespark kåret til...
bt.dk
Kronprinsesse Mary har mistet en nær...
bt.dk
Presset Jensens Bøfhus-ejer sælger...
bt.dk
9-årig dreng dræber sin 13-årige...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx