Af - 15/04-16 12:07

17-årige Andrea: Stress og ensomhed fik mig til at droppe ud af gymnasiet17-årige Andrea: Stress og ensomhed fik mig til at droppe ud af gymnasiet

Presset fra skolen og det sociale liv i klassen blev for meget for 17-årige Andrea Dyekjær-Hansen, der nu er droppet ud af 2. g.

storybild

Andrea Dyekjær-Hansen droppede ud af 2. g, fordi den stressede hverdag og det svære socialeliv i klassen blev for meget. (Billede: Polfoto)

Det er to uger siden, at Andrea Dyekjær-Hansen sammen med sine forældre tog beslutningen om, at hun skulle forlade gymnasieklassen på Rysensteen i Indre by i København.

- Det blev for meget for mig, der var for mange ting på en gang, og det gjorde mig stresset, fortæller Andrea Dyekjær-Hansen.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Derfor skal du kramme en teenager mindst én gang om dagen
Derfor skal du kramme en teenager mindst én gang om dagen

Udover at føle sig stresset i skolen, følte Andrea sig heller ikke tilstrækkelig nok på det sociale plan.

- Jeg er dårlig til at fortælle om mine problemer og holder det for mig selv, da jeg ikke føler, at der er tid til at snakke om det, og så bliver jeg mere ensom, fordi jeg har alle de her ting inden i mig selv, forklarer Andrea, der håber på at færdiggøre gymnasiet, når hun kommer hjem fra en sprogrejse i udlandet.

Ensomhed rammer hver fjerde dansker
Ensomhed rammer hver fjerde dansker

Andrea er langt fra den eneste i København, der oplever ensomhed og stress i gymnasiet.

En undersøgelse fra Statens Institut for Folkesundhed i 2014 viser, at 11 procent af de københavnske gymnasieelever føler sig ensomme og 15 procent føler sig stressede, hvilket er højere end på landsplan.

- Det med at føle sig presset kan hænge ret tæt sammen med følelsen af ensomhed, fordi unge tror, at de skal kunne det hele, og de har en tendens til at holde det for sig selv, at de ikke synes de er pæne nok eller at et fag er for svært, fordi de tror, at alle andre har perfekte liv. Og alene det at gå og holde et problem for sig selv kan kreere den her følelse af ensomhed, siger Rillo Snerup Rud, sekretariatsleder hos Ventilen der er et tilbud for ensomme unge.

Flere børns jul var præget af selvmordstanker
Flere børns jul var præget af selvmordstanker

Lektor for center for ungdomsforskning på Aalborg Universitet i København, Niels-Henrik Møller Hansen er enig i, at unges ensomhed kommer af de mange beslutninger, som skal tages i den periode i livet.

- Mange unge er jo næsten aldrig alene, så ensomhed ligger måske et andet sted end den klassiske ensomhed. Og det er måske en konsekvens af den individualisering af unge, hvor man står alene med de forskellige løsninger, og overvejelser man har.

Skal de unge ud af stress og ensomhed, bliver man nødt til at tale om det.

- Det må ikke være tabubelagt at føle sig ensom. Jeg tror, at den eneste måde man kan komme det til livs på, er, at tale om det, siger Johanne Rose Aarsland Sigsgaard, regionsformand for Danske gymnasielevers sammenslutning i Storkøbenhavn.

Selv har hun oplevet, at flere i hendes omgangskreds har henvendt sig til hende.

- Jeg har flere venner, som er kommet til mig og har fortalt, at de ikke kan være tilstede i det socialerum, som de gerne ville. Jeg tror, at folk hurtigt kan føle sig ensomme, fordi de ikke har tætte venner, siger Johanne Rose Aarsland Sigsgaard, der selv går i 2.g på Rysensteen Gymnasium.

LÆS OGSÅ: 21-årige Andreas bekæmper ensomhed med fastlagt kagejagt

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx