Af - 28/10-16 15:24

Borgmester: København bør følge Aarhus’ eksempel og afskaffe kønsopdelt svømningBorgmester: København bør følge Aarhus’ eksempel og afskaffe kønsopdelt svømning

Onsdag blev det afgjort i Aarhus Byråd at afskaffe kønsopdelt svømning. Nu vil Borgmester Carl Christian Ebbesen (DF) følge trop i Københavns Kommune.

storybild

(Billede: Sara Gangsted)

Fremover bliver det ikke længere muligt at lave hold med kønsopdelt svømning bag nedrullede gardiner i de kommunale svømmehaller i Aarhus.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MXKØBENHAVN her.

Det blev slået fast onsdag eftermiddag, hvor et flertal i Aarhus Byråd forbød kønsopdelt svømning, hvis opdelingen skyldes religiøse grunde.

Nu opfordrer Københavns kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) til, at partierne i Borgerrepræsentationen i København skal følge Aarhus’ eksempel.

Slut med kønsopdelt svømning i Aarhus
Slut med kønsopdelt svømning i Aarhus

- Når muslimske piger og kvinder svømmer på hold blandt deres egne og bag tildækkede ruder, bliver de ikke integreret, men fastholdt i parallelsamfund, hvor ligestilling mellem kvinder og mænd er ilde set. Vi gør pigerne en bjørnetjeneste ved at støtte særlige svømmeprojekter for indvandrerpiger, siger Carl Christian Ebbesen (DF).

Socialdemokraterne har tidligere været imod kønsopdelt svømning, det giver kultur- og fritidsborgmesteren, Carl Christian Ebbesen (DF), et håb om, at det kan lykkes at afskaffe kønsopdelt svømning.

I dag afgøres det: Skal kønsopdelt svømning fortsætte?
I dag afgøres det: Skal kønsopdelt svømning fortsætte?

- Det er glædeligt, at de østjyske socialdemokrater er kommet til fornuft. Jeg håber, de nye toner smitter af på socialdemokraterne og de øvrige partier i København, så vi kan få sat en stopper for svømmeundervisning for indvandrerpiger bag nedrullede gardiner, siger Carl Christian Ebbesen (DF).

Lotto-millionær er ikke fundet: Har du vundet 17 millioner?
Lotto-millionær er ikke fundet: Har du vundet 17 millioner?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx