Af - 13/09-15 10:44; Opdateret: 14/09-15 08:58

Omstridt kollegium kulegraves: Har slet ikke tilladelse til at drive boligerOmstridt kollegium kulegraves: Har slet ikke tilladelse til at drive boliger

Sagen om 250 studerende der er flyttet ind i et ufærdigt byggeri på Amager, tager en ny drejning. Det viser sig nu, at man slet ikke har tilladelser til at drive boliger på stedet.

Ikke alene er 250 internationale studerende blevet indlogeret i det ufærdige kollegium CPH Studio Hotels på Krimsvej med våde senge og byggestøv, hvilket har fået flere til at klage over allergiske reaktioner, vejrtrækningsbesvær og udslæt.

Nu sår Københavns Kommune så også tvivl om, hvorvidt der overhovedet må være studieboliger på stedet - færdigbygget eller ej.

- Der er alene givet tilladelse til at bygge og anvende bygningen som hotel. Der er ikke på noget tidspunkt givet tilladelse til boliger, lyder den kontante udmelding fra Diddi Maja Thiemann der er Enhedschef i Teknik- og Miljøforvaltningen.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Metroxpress' afdækning af forholdene på stedet, fik fredag flere politikere til at kræve forvaltningen ind i sagen.

250 studerende bor i byggekaos: Vi bliver syge af at bo her
250 studerende bor i byggekaos: Vi bliver syge af at bo her

- Nu hvor vi gennem medierne er blevet gjort opmærksomme på, at bygningen måske bliver brugt til andet end hotel, som der er givet tilladelse til, er næste skridt at sende en høringsskrivelse til ejeren og bede om en redegørelse. Sagens kerne er pt., hvorvidt bygherren bruger ejendommen til mere, end han har fået godkendelse til, som noget kunne tyde på, siger enhedschefen.

- Vi er ved at undersøge, om der kan gives et påbud om lovlig anvendelse til ejeren.

GALLERI: Se hvordan 250 studerende bor i byggekaos på Amager
GALLERI: Se hvordan 250 studerende bor i byggekaos på Amager

Medejer af byggeriet Jacob Moesgaard afviser, at der skulle være tale om egentlige boliger.

- Ejendommen er et hotel og drives som sådant. Hotellet har tre årlige cyklusser, hvor det over sommeren primært anvendes til klassisk hoteldrift med dag-til-dag gæster. I september-december er alle gæsterne udenlandske studerende. I januar til juni forventes gæsterne at være en blanding af studerende og mere klassiske hotelgæster, skriver han i et svar.

Politikere kræver svar på boligkaos: 'Det er noget svineri'
Politikere kræver svar på boligkaos: 'Det er noget svineri'

Kommunen kan ikke oplyse, hvornår man regner med at have en afgørelse i sagen.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx