Af - 12/08-14 13:30

Hvilken del af CYKEL-slange forstår de ikke? Fodgængere generer på prestige-broHvilken del af CYKEL-slange forstår de ikke? Fodgængere generer på prestige-bro

Utilstrækkelig skiltning giver gener for cyklisterne, der må deles om pladsen med fodgængere. Kommunen vil se tiden an.

Bildstrecke im Grossformat »

- Skrid med dig!

Ordene kommer fra en cyklist, der passerer en fodgænger ved opkørslen til Cykelslangen. Fodgængeren stopper kort op, ser sig omkring og får øje på en fodgænger længere fremme. Så fortsætter hun.

Cykelbroen åbnede i juni, og her er der adgang forbudt for gående. Alligevel må cyklisterne flere gange bremse op for at svinge uden om gående, mens de på samme tid skal undgå at være i vejen for modkørende.

Fodgængerne er nemlig ikke opmærksomme på, at de ikke må gå på broen.

- Vi ville sådan set gerne have nogle permanente skilte op, hvor der stod, det er forbudt for fodgængere. Men der er en hel masse regler for, hvordan man må skilte, som gør det lidt kompliceret. Lige nu er det en politiafgørelse, at vi ikke skilter yderligere, forklarer enhedschef i Københavns Kommune Stine Cecilie Brink.

Udlandet jubler over dansk projekt: Sådan én bør alle byer have
Udlandet jubler over dansk projekt: Sådan én bør alle byer have

En af fodgængerne, Mads Kampmann, har netop gået turen fra Dybbølsbro til Havneholmen.

- Jeg har set mange gå deroppe, så det gik jeg da ud fra, man måtte. Jeg lagde i hvert fald ikke mærke til nogen skilte. Men jeg følte mig ikke i vejen, forklarer han.

Københavns Kommune har i en periode haft kampagneskilte hængende, men de har i flere tilfælde været skjult bag parkerede cykler. Nu er de fjernet.

- Vores forventning er, at når sommerferien er helt overstået, vil der være mange flere cyklister. Nyhedsinteressen vil dale og det, at der er så mange cyklister, vil gøre, at folk ikke vil forvilde sig ud på den i samme omfang, vurderer Stine Cecilie Brink.

- Hvis det viser sig, at det bliver ved med at være et problem, tager vi en dialog med politiet om, hvordan vi kan gøre det mere tydeligt, konkluderer hun.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Så godt klarer ny cykelbro testen

LÆS OGSÅ: Kommune kræver giga-erstatning for bro-skandale

LÆS OGSÅ: Københavnsk cykelbro bliver forsinket endnu engang

LÆS OGSÅ: Dyr cykelbro kan blive endnu dyrere

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

37-årig hacker bag afsløring af...
bt.dk
Borgmester skyder københavnsk Formel...
bt.dk
Finn blev mistænkt i Emilie...
bt.dk
Legendarisk cirkus risikerer at lukke...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx