Af - 29/01-15 09:15; Opdateret: 29/01-15 09:30

BOOM: Metroen har brudt igennem til HovedbanenBOOM: Metroen har brudt igennem til Hovedbanen

Cityringen åbner først i 2019, men i dag tog man det første store skridt mod åbningen, da man brød igennem muren til Hovedbanegården.

Bildstrecke im Grossformat »

Presse og byggearbejdere var sammen med blandt andre Københavns Overborgmester Frank Jensen (S) og statsministeren på plads, da muren brød sammen.

Den 700 ton tunge boremaskine Eva brød lidt efter klokken 9 igennem til den kommende metrostation ved Københavns Hovedbanegård.

Metroxpress var på plads, da man kunne fejre, at man nu har færdiggjort cirka en tredjedel af Cityringen, og du kan senere i dag se video fra boringen på mx.dk.

Blandt de fremmødte var - udover en stribe PET-agenter - statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), transportminister Magnus Heunicke (S) og Københavns Overborgmester Frank Jensen (S), der på nærmeste hold kunne se den store boremaskine dreje sig vej igennem.

- Det er dybt fascinerende. Nu får vi koblet metroen til Københavns Hovedbanegård. Det er en mærkedag. Det er gennembruddet, sagde Magnus Heunicke til TV 2 News.

Ligeså begejstret og stolt var statsministeren.

- Det er utrolige kræfter, der er på spil og utrolig præcision. Det er fantastisk. Det er en god dag, lød det fra Helle Thorning-Schmidt under i boringen.

Se amatøroptagelse fra boringen her:

TV: Eksklusivt - kom med under jorden og se det nye byggeri ved hovedbanegården
TV: Eksklusivt - kom med under jorden og se det nye byggeri ved hovedbanegården

Skatteyderne skal betale for metroforsinkelse
Skatteyderne skal betale for metroforsinkelse

Det skal fejres
Og det er en stor ting for Metroselskabet, at man nu har hul igennem til Københavns Hovedbanegård. Det forklarede byggepladsleder Kasper Skovsted Larsen, da metroxpress besøgte byggeriet i mandags.

- Snart skal vi for første gang skille boremaskinerne ad, tage dem op og starte et nyt sted. Det er en milepæl, som bliver fejret, når det sker, understregede han.

Se Kasper Skovsted Larsen vise rundt i den nye metrotunnel herunder:


LÆS OGSÅ: Metro bliver én milliard dyrere og yderligere forsinket

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx