Af - 26/11-15 06:43

Frank Jensen til københavnerne: Afskaf retsforbeholdetFrank Jensen til københavnerne: Afskaf retsforbeholdet

Overborgmesteren kalder det at gamble med byens fremtid, hvis borgerne stemmer nej til afskaffelse af retsforbeholdet. Skræmmekampagne, mener Enhedslisten.

storybild

København er et terrormål, siger Frank Jensen (S), og derfor er det vigtigt, at Danmark fortsætter med at være en del af politisamarbejdet med de andre EU-lande. (Billede: Polfoto/arkiv)

Den 3. december skal Danmark til stemmeurnerne, når der skal stemmes om det danske retsforbehold. Bliver det et nej, kan vi risikere at ryge ud af Europol. Det får overborgmester i København, Frank Jensen (S), til at opfordre københavnerne til at stemme ja til at afskaffe retsforbeholdet.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

- Som hovedstad er København mest udsat over for grænseoverskridende kriminalitet. Det er ting som menneskesmugling, kvindehandel, social dumping – og ja, terror.

Forskere: Mange vælger sofaen ved EU-valg
Forskere: Mange vælger sofaen ved EU-valg

Især terror er noget, der bekymrer overborgmesteren. Han nævner terrorforsøget mod JP/Politikens Hus i 2010 som et eksempel på, hvor politisamarbejdet viste sig at være utrolig effektivt. Her blev angrebet forpurret blandt andet på grund af data fra svensk politi, fortæller han.

Derfor mener Frank Jensen, at et nej på stemmesedlen vil være at gamble med byens fremtid:

Jeg ved, at København er et terrormål. Som overborgmester har jeg kun en tanke for øje, og det er at beskytte byen så meget som muligt. Hvis Københavns politi kobles af samarbejdet med de andre lande, vil jeg være meget bekymret i den periode.

Qvortrup om EU-kampagner: Ja-partierne er amatører
Qvortrup om EU-kampagner: Ja-partierne er amatører

Teknik- og miljøborgmester, Morten Kabell (EL), kalder Frank Jensens udtalelse for kritisabel og mener ikke, han har belæg for at sige, at politisamarbejdet har været med til at forhindre terror.

- Hvis Frank Jensen begynder at gå ud og sige, at Københavns sikkerhed er truet, hvis vi stemmer nej, er han ude i en skræmmekampagne, og det burde han se sig for god for.

Overborgmesteren står dog fast:

- Vi ved, hvad vi har, men vi ved ikke, hvad vi får, hvis vi stemmer nej.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx