Af - 28/01-16 13:18

Borgmesterens plagede ghetto er på vej mod en ny, frisk startBorgmesterens plagede ghetto er på vej mod en ny, frisk start

Den massive indsats i den almene boligbebyggelse Urbanplanen ser ud til virke. En ny måling viser både lavere kriminalitet og tryggere borgere.

Bildstrecke im Grossformat »

Der er afsat over 100 millioner kroner til at renovere området ved Urbanplanen i Københavns Kommunes budget for sidste år og i år. Se billeder af Urbanplanen i galleriet.

Storstilede renoveringer, nedrivning af Solvang Center og en stor indsats mod kriminalitet.

Der er smidt millioner af kroner efter Urbanplanen på Amager for at fjerne områdets dårlige ry og gøre borgerne mere trygge. Og nye tal fra kommunen viser, at det virker.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

På tre år er det samlede antal politianmeldelser i området faldet med 18 procent, og borgerne føler sig mere trygge end tidligere – særligt om aftenen og natten.

Ghettoen kan blive fortid med ny arkitektur
Ghettoen kan blive fortid med ny arkitektur

- Tallene for Urbanplanen viser, at vi er inde i en rigtig god udvikling. Kriminaliteten er faldende og trygheden stigende, så det, vi gør, virker, siger overborgmester Frank Jensen (A).

Et samarbejde mellem kommune, politi, SSP og boligforeningen 3B har siden 2013 under navnet Amager Partnerskab arbejdet målrettet for at løfte bydelen. Leder af Helhedsplanen Mikkel Warming glæder sig over resultaterne og det imageløft, det giver Urbanplanen.

Nu er der 31 ghetto-områder i Danmark
Nu er der 31 ghetto-områder i Danmark

- Grunden til vores succes er samarbejde, og det er kombinationen af de fysiske og sociale forbedringer. Vi har blandt andet masser af arrangementer, der giver området et bedre ry, vi arbejder med områdets børn og unge, og ved at åbne parkerne op, sikre mere lys og få nye boliger laver vi en ny fortælling, der viser, at stedet forandrer sig.

Tidligere var Urbanplanen især plaget af hærværk, men fra 2012 til 2015 er anmeldelserne dalet fra 47 til 21. Det er blandt andet sket ved at involvere de unge i lokale projekter:

Andelsboliger sælger sig selv
Andelsboliger sælger sig selv

- De unge har været med til at lave forbedringer og vedligeholdelse, og de fået løn for det. Det har været med til at skabe ejerskab, og det er helt sikkert en af forklaringerne, siger Lars J. Lindgaard, der er faglig koordinator i Lokalpolitiet for Amager.

Trods de positive takter viser tal fra Københavns Politi, at utrygheden i Urbanplanen er dobbelt så høj som gennemsnittet i København. Derfor forsætter initiativerne:

Boligselskab om dom: Kriminelle skal smides ud
Boligselskab om dom: Kriminelle skal smides ud

- Vi er ikke i mål endnu. Vi skal forsat arbejde benhårdt for, at beboerne føler sig ligeså trygge som resten af København. Gennem vores partnerskab med boligforening, politi og SSP skal udsatte unge have et klart alternativ til en kriminel løbebane, siger Frank Jensen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx