Af - 27/08-15 06:38

Kom helt tæt på de gode Vesterbro-historier i ny lydvandringKom helt tæt på de gode Vesterbro-historier i ny lydvandring

Kom tættere på de lokale i sexshoppen, på møntvaskeriet og i kirken i en ny lydvandring, der fortæller historien om Vesterbro.

storybild

På otte minutter fortæller den tyske krigsflygtning Hermann Wittenberg sin usædvanlige livshistorie. Han passede Møntvask på Istedgade indtil han døde i marts i år. (Billede: PR-foto)

Har du nogensinde spekuleret på, hvem kunderne i sexshoppen Plan E på Istedgade er? Og hvem bruger egentlig toiletterne under asfalten på Vesterbros Torv?

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

I en ny lydvandring kan du komme helt tæt på Vesterbro, når lokale i ni forskellige historier lukker dig ind bag facaden.

- Mit mål var, at det skulle være intimt. Det er dem, der er Vesterbro, der fortæller, hvad bydelen er, forklarer radiojournalist Julie Thing, der står bag lydvandringen.

Tegninger: Sådan skal Enghaveparken se ud
Tegninger: Sådan skal Enghaveparken se ud

Rundt omkring på Vesterbro er der sat skilte op, hvor historierne er – sving forbi Mariakirken eller Restaurant Tokyo – eller gå selv på opdagelse i bydelen.

Verdenskendt street-art indtager Vesterbro
Verdenskendt street-art indtager Vesterbro

Fortællingerne er samlet i en podcast 'Vesterbro bag facaden', som du kan hente på iTunes. Her kan du for eksempel høre historien om den tyske krigsflygtning Herman Wittenberg, der passede Istedgade Møntvask indtil han døde i marts.

- Det er historien om en lillebitte mand, der havde oplevet rigtig meget. På Møntvaskeriet snakkede han med folk, lappede de prostitueredes tøj og hjalp unge, der lige var flyttet hjemmefra, med at vaske tøj, fortæller Julie Thing.

Mændenes Hjem er kommet på Facebook
Mændenes Hjem er kommet på Facebook

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx