Af - 04/02-16 08:08

Publikum svigter kendte teatre i København: DF vil lukke ét af demPublikum svigter kendte teatre i København: DF vil lukke ét af dem

Dansk Folkeparti lægger op til at lukke ét af de fem statsstøttede teatre i Det Københavnske Teatersamarbejde, efter fire af dem har oplevet nedgang i publikum.

storybild

Her er det 'Skammerens Datter 2' på Østre Gasværk, der er en af fem teatre i Det Københavnske Teatersamarbejde. (Billede: Polfoto/Borberg Thomas)

Tilskuerkrisen kradser på kendte statsstøttede teatre i København som Betty Nansen, Østre Gasværk og Nørrebro Teater, der jævnligt må spille for halvtomme sale.

Fire ud af fem teatre i Det Københavnske Teatersamarbejde har i teatersæsonen 2014/2015 solgt langt færre billetter end året før, hvilket har ført til lave belægninger på helt ned til 31 procent. Det skriver netavisen Altinget.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Det voksende antal tomme sæder og de lave belægningsprocenter får nu Dansk Folkeparti til at lægge op til at lukke ét af de fem statsstøttede teatre i Det Københavnske Teatersamarbejde.

- Vi vil jo gerne have, at folk går i teatret - men vi giver ikke tilskud for, at teatrene skal spille for tomme sale. Der bliver jo sparet på kulturbudgetterne over hele landet, og derfor er vi også nødt til at se på, om der er for mange teatre i Det Københavnske Teatersamarbejde, siger DF's kulturordfører, Alex Ahrendtsen, til Altinget.

Hollywood-stjerner i Danmark: København burde få en Oscar
Hollywood-stjerner i Danmark: København burde få en Oscar

Han peger samtidig på, at der er store forskelle på publikumstallene på de forskellige teatre.

Ifølge Steen Pade, der er direktør i Det Københavnske Teatersamarbejde, er der ikke noget usædvanligt i, at et teater kan have udsving fra det ene år til det andet.

- Det usædvanlige her er, at det er fire ud af fem teatre, der klarer sig dårligt. Men jeg tror ikke, at der er en underliggende tendens i det, siger han til Altinget.

Mændenes dom: Her er byen med de smukkeste kvinder
Mændenes dom: Her er byen med de smukkeste kvinder

Kulturminister Bertel Haarder (V) oplyser i et svar til DF's Alex Ahrendtsen, at det er op til Det Københavnske Teatersamarbejde og dets bestyrelse at sørge for, at teatrene lever op til målkravene.

Men han understreger også, at han vil lægge vægt på, at teatersamarbejdet yder en indsats for at lokke flere tilskuere i teatret, når der senere i år skal indgåes en ny rammeaftale mellem Kulturministeriet og teatersamarbejdet.

Færre holder ulovligt på handicappladser
Færre holder ulovligt på handicappladser

LÆS OGSÅ: Kæmpe fyringsrunde: Københavns Universitet skrotter 532 stillinger

LÆS OGSÅ: Gratis goodiebags, bobler og dansk modelfilm - oplev modeugen i dag

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx