Af - 27/10-15 10:31

Tivolis nye kæmpetårn mangler vigtig godkendelseTivolis nye kæmpetårn mangler vigtig godkendelse

Nyt kæmpetårn i Tivoli, der til stor mediebevågenhed blev præsenteret i starten af oktober, mangler endnu at blive godkendt af kommunen.

storybild

Fatamorgana skal ligge i området Orienten, som huser de vildeste forlystelser i haven. (Billede: Tivoli/PR)

Afspærringerne er sat op, gravkøerne er i gang og de maleriske beskrivelser af Tivolis nye millionsatsning, Fatamorgana, er sendt af sted til medierne.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Men nyheden om den 45 meter høje forlystelse er kommet, før millionsatsningen har fået de nødvendige godkendelser. Således måtte Københavns Kommune læse om forlystelsen, der skal stå klar til næste sæson, gennem medierne.
Det overrasker teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL):

Tivoli foretager ikke ændringer på ulykkeskarrusel
Tivoli foretager ikke ændringer på ulykkeskarrusel

- Tivoli har valgt at melde meget offensivt ud om en ny forlystelse, inden de har en godkendelse af forlystelsen fra miljømyndigheden. Det er deres valg. Jeg er overbevist om, at min forvaltning nok skal evne at afveje hensynet til Tivolis mulighed for at drive virksomhed og hensynet til naboerne uden at føle sig presset af Tivolis udmelding i pressen.

Og det er ikke givet på forhånd, godkendelsen falder på plads, beretter Hans Christian Karsten, chef i Center for Miljøbeskyttelse:

New York i København: Så fed er ny Tivoli-restaurant
New York i København: Så fed er ny Tivoli-restaurant

Nu skal vi tage stilling til, hvad Tivoli gerne vil, og vurdere, om den nye forlystelse giver anledning til problemer. I første omgang har vi bedt om supplerende oplysninger. Men miljøgodkendelser som denne er aldrig en formsag.

Hos Tivoli oplyser pressechef Torben Plank, at man løbende har været i kontakt med kommunen. Han regner ikke med, behandlingen kommer til at spænde ben for den nye forlystelse.

45 meter højt tårn bliver ny forlystelse i Tivoli
45 meter højt tårn bliver ny forlystelse i Tivoli

- Vi forventer ikke, at det samlede lydniveauet fra haven ændrer sig, og hvis det gør, så er det til den lavere side. Vi overholder naturligvis vores støjgrænse i henhold til vores eksisterende miljøgodkendelse.

Fatamorgana
Fatamorgana skal ifølge Tivoli stå klar den 5. april næste år. Forlystelsen er en tre-i-en-løsning, der både tilbyder noget for vovehalsene og noget for børn. I alt investeres der 50 millioner kroner i områder Orienten, hvor Fatamorgana kommer til at ligge. Det præcise design er ikke offentliggjort, men tårnet skal være 45 meter højt med et minaret-inspireret spir

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billederne: Snestorm skaber kaos i...
bt.dk
DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Nibali snød sprinterne - dansker med...
bt.dk
Forandret for altid? Astronaut er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx