Af - 12/09-16 08:45

Ny liste kårer København som verdens bedste byNy liste kårer København som verdens bedste by

Et amerikansk magasin har netop kåret København som verdens bedste by at leve i.

storybild

Cirlkelbroen åbnede i august 2015 og er blandt andet nævnt i magasinets omtale af København. (Billede: Emil Hougaard/Scanpix)

Hvilken by er verdens bedste at bo i? Det giver mange magasiner årligt deres bud på, og nu er en ny liste netop blevet offenliggjort, der giver god grund til at vifte med Dannebrog. København indtager nemlig førstepladsen.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Det er det New York-baserede arkitektur og design-magasin Metropolis Magazine, der har offentliggjort deres 2016-liste over verdens bedste byer at leve i.

Verdens bedste badebyer: Dansk by er med i toppen
Verdens bedste badebyer: Dansk by er med i toppen

Magasinet har bedømt byerne ud fra boliger, transport, kultur og bæredygtighed. Resultatet er, at sidste års vinder Toronto lander på en 9.-plads, mens København, der sidste år lå nummer fire, stryger helt til tops.

Her er verdens bedste by at bo i - Hint: Det er ikke Bagdad
Her er verdens bedste by at bo i - Hint: Det er ikke Bagdad

I vurderingen af København roser magasinet blandt andet den danske hovedstad for det åbenlyse: 'New York og mange andre byer på listen er blevet Copenhagen-ized med smarte gader, cykelstier og små byrum'.

I tråd med København som cykelby nævner magasinet også Cykelslangen, Havneringen og Cykelbroen og bemærker, hvordan disse nye tiltag gør det endnu lettere for københavneren at komme rundt i byen på cykel og gåben.

En anden ting magasinet roser er, hvordan skybruddet i København i 2011 har ført til en klimaplan, der blandt andet betyder nye offentlige parker og pladser, der er tilpasset klimaforandringerne, der kan lede regnvandet væk.

Ny liste over verdens bedste byer at bo i: København er med i toppen
Ny liste over verdens bedste byer at bo i: København er med i toppen

Nå, ja, og så er det heller ikke gået magasinet forbi, at Bibliotekshaven i øjeblikket er indvaderet af Pokémon Go-spillere ...

Du kan læse hele vurderingen af København her.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx