Af - 17/08-16 13:11; Opdateret: 17/08-16 14:24

Sådan foregik den vilde fest i Dyrehaven: - Vi gejlede hinanden opSådan foregik den vilde fest i Dyrehaven: - Vi gejlede hinanden op

Traditionen tro tog 700 elever fra Rysensteens Gymnasium i Dyrehaven i fredags for at byde 1.G’erne velkommen med druk og lege, hvor det gælder om at være hæmningsløs. Rektor tager afstand fra det.

Bildstrecke im Grossformat »

- Vi gejlede hinanden op til at gøre vilde ting. Hvis du hopper i vandet, så er der ekstra point at hente. Man får flere point jo mere hæmningsløs og modig, man er, fortæller en flok piger, der går i 3.x på Rysensteens Gymnasium.

Der er tale det såkaldte stjerneløb, som hvert år finder sted den første fredag efter sommerferien i skoletid. Arrangementet er til for at byde 2. og 3.G’erne velkommen. Efter at have gejlet hinanden godt op, får hele skolen tidligt fri, så de kan være de første i Dyrehaven, hvor de mødes med andre gymnasier fra København.

Før udskældt drukfest gik galt: Gymnasieelever blev opfordret til hård druk
Før udskældt drukfest gik galt: Gymnasieelever blev opfordret til hård druk

Her bliver 1.G’erne mødt med en kasse øl fra skolens ældre elever. For nogle elever er det første gang, de prøver at drikke.

- Der var et par stykker, der var så fulde, de skulle hentes af forældrene. Der er mange, der ikke har styr på, hvor meget de kan drikke, fordi de ikke har prøvet det før, siger Ida-Marie Jepsen fra 1.y.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MXKØBENHAVN her.

Herlev Hospital melder om ni indlæggelser, hvor deltagerne i Dyrehaven har været så fulde, at de måtte indlæggelse. Ida-Marie Jepsen kender ikke til nogen fra Rysensteens Gymnasium, der har endt deres fest på hospitalet, men hun har to veninder fra et andet gymnasium, der gjorde.

- Mine veninder fra folkeskole skulle til udpumpning, fordi de begge to drak alt for meget. De sagde, der var meget pres på derinde i forhold til lege, de skulle være med, fortæller Ida Marie, som har mødtes med veninder efterfølgende, der nu har det godt.

16-årige Magnus blev lagt i respirator efter vild drukfest: Havde promille på 4,0
16-årige Magnus blev lagt i respirator efter vild drukfest: Havde promille på 4,0

Rektor på Rysensteens gymnasium Gitte Harding Transbøl tager stærkt afstand fra episoderne i Dyrehaven. Derfor vil hun også se nærmere på, hvordan Rysensteen skal være et gymnasium, der “fester med stil.” En ting er hun sikker på, det der skete i fredags, må ikke ske igen.

- Vi skal ikke have et fællesskab med 10.000 unge mennesker, der gejler hinanden op. Det er livstruende, siger Gitte Harding Transbøl.

Gymnasieelever storsviner til 'puttefest' i skoven - Nu forstærkes indsats
Gymnasieelever storsviner til 'puttefest' i skoven - Nu forstærkes indsats

Ni unge indlagt efter vild drukfest i Dyrehaven:  - Vi har ikke oplevet noget lignende
Ni unge indlagt efter vild drukfest i Dyrehaven: - Vi har ikke oplevet noget lignende

Ungt par dyrker oralsex i Dyrehaven
Ungt par dyrker oralsex i Dyrehaven

LÆS OGSÅ: Politiet søger vidner til groft overfald i Dyrehaven

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: Martin Henriksen...
bt.dk
Flere anholdte efter sammenstød...
bt.dk
Zoologisk Have i København: Uventet...
bt.dk
Nåede at se sit livsværk smuldre: Nu...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx