Af - 22/01-14 12:40; Opdateret: 22/01-14 12:58

SF vil undersøge fald i anmeldelser af voldtægtSF vil undersøge fald i anmeldelser af voldtægt

Retsordfører vil have undersøgt, hvorfor færre anmelder voldtægt, når tallet for henvendelser på voldtægtscentrene ikke falder.

storybild

Karina Lorentzen vil have undersøgt, hvor færre anmelder en voldtægt, når der ikke er færre, der henvender sig på voldtægtscentre. (Billede: Polfoto)

Det skal undersøges nærmere, hvorfor færre anmelder voldtægt til politiet, når antallet af henvendelser på flere voldtægtscentre er det samme. Det siger SF’s retsordfører Karina Lorentzen, efter Metroxpress i dag kunne fortælle, at antallet af officielle anmeldelser falder, mens man på Center for Seksuelle Overgreb på Rigshospitalet har en helt anden opfattelse af virkeligheden.

Hospitaler: Politiet afviser voldtægtsofre
Hospitaler: Politiet afviser voldtægtsofre

- Det er alvorligt, at der tilsyneladende er færre, der ønsker at anmelde en voldtægt, da det går ud over ofrenes retssikkerhed. Tallene peger i hver sin retning, og derfor skal vi have undersøgt årsagen nærmere. Det er positivt, at ofrene henvender sig til centrene og får hjælp til at komme sig, men det er ikke i orden at gerningsmændene går fri, siger Karina Lorentzen til Metroxpress.

Hun mener, at der er behov for mere uddannelse til de betjente, der modtager ofrene, og samtidig vil hun også have forbedret ordningen med bistandsadvokater, der fungerer som en slags vejleder for ofrene igennem systemet.

Politi: Vi afviser ikke voldtægtsofre
Politi: Vi afviser ikke voldtægtsofre

- Vi skal sikre, at bistandsadvokaterne kan møde op, når voldtægtsofrene henvender sig om natten, de tidlige morgentimer og i weekenderne. Lige nu kan der gå flere dage, før man ofrene får en bistandsadvokat, og så har de måske tabt modet til at anmelde, siger hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Historisk guldsmed lukker efter 169 år
bt.dk
Martin Brygmann: Jeg ved, at jeg kan...
bt.dk
Blot uger før sin død: Stephen...
bt.dk
Husker du Henrik og alle de andre?...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx