Af - 06/09-16 14:11

Efter rydningen: Pusher Street overrendes af nysgerrige fotograferEfter rydningen: Pusher Street overrendes af nysgerrige fotografer

Siden Christiania valgte af rydde Pusher Street fredag morgen, strømmer det til med fotolystne turister, der vil dokumentere det hidtil lukkede liv på Fristadens sagnomspundne gade.

storybild

Med enorme telelinser, som skulle de skyde store sportsbegivenheder eller haute couture-detaljer til et modeshow vrimler det i disse dage med fotolystne turister på Christiania.

Nyheden om, at Fristaden - og særligt Pusher Street - atter er sikker grund at betræde med et kamera rundt om halsen eller i hånden, har nået dem, hvad enten de kommer Brasilien eller Italien.

Lukas Graham blander sig i hash-debatten
Lukas Graham blander sig i hash-debatten

Den nye og noget mere liberale foto-politik på Christiania trådte, som metroxpress kunne fortælle, i kraft fredag, da beboerne på Fristaden valgte at rydde hashboderne på Pusher Street og erstatte de mangeårige og ikoniske skilte med ‘No Photo’ med lyserøde hjerter.

Én af dem, som metroxpress møder tirsdag formiddag med en stor linse om halsen, er 34-årige Mirella fra Brasilien. Det er første gang, hun er i København og derfor også første gang, hun besøger Fristaden.

Mirella er fra Brasilien og besøger for første gang København.

- Jeg havde faktisk fået at vide, at jeg ikke skulle tage herud på grund af de ting, der skete i sidste uge, siger hun og henviser til skyderiet onsdag aften, hvor to betjente og en civil blev skudt.

- Men min venindens mand overtalte mig og sagde, at det ikke er farligt, så nu er jeg her, siger Mirella og griner.

Såret politimand er fortsat i kritisk tilstand
Såret politimand er fortsat i kritisk tilstand

To andre, der ligesom Mirella har trodset 'frygt' og gode råd, er de to italienske turister Giada og Azzurra.

28-årige Azzurra (tv) og 26-årige Giada besøger ligeledes København og Christiania for første gang.

Metroxpress møder dem ved indgangen til Pusher Street, og også de er bekendt med historien om, at det ikke længere er farligt - hvilket det ved flere lejligheder har vist sig at være - at tage billeder på Christiania.

De er lige kommet ind med toget, og Christiania er første stop ruten, der de næste fem dage er København om omegn.

- Vi havde godt hørt om, at der havde været ballade herude, og at de havde ryddet gaden. Så vi vidste godt, at det var lidt anderledes, end det plejer at være, siger 26-årige Giada.

Partileder vil gøre staten til hashsælger
Partileder vil gøre staten til hashsælger

De to italienere er dog ikke bekymret for, at der skal ske dem noget. Faktisk lyder det som om, at de bliver lidt skuffede, hvis der ikke sker noget.

- Vil det sige, at man slet ikke kan købe noget herude længere?, spørger Azzurra i håb om, at metroxpress' reporter har svaret.

Svaret må blive, at det kan man nok godt, selvom Pusher Street tirsdag formiddag fortsat var ryddet for hashboder. Flere steder sad folk og røg joints, og mange af de kasketklædte personer, der sad rundt omkring på bænkene i Pusher Street, lignede bestemt nogen med lyst - og viden - til at sælge.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx