Af - 01/09-14 11:31

Kendt kebab-gade kårer kødkongen i kvarteretKendt kebab-gade kårer kødkongen i kvarteret

14 restauranter dyster om at blive Nørrebrogade-mester i shawarma.

storybild

Den bedste shawarmamager på Nørrebrogade kåres på lørdag. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Den bliver kaldt Danmarks shawarma-gade nummer et. Og ikke uden grund. På Nørrebrogade ligger shawarma-restauranterne næsten dør om dør. Hvem der er bedst til sit kram, afgøres på lørdag, når der er Nørrebrogade Mesterskab i Shawarma.

En uge før opgøret er shawarma-magerne i fuld gang med at sammensætte smagsprøve-menuer. Men de er - naturligvis - dybt hemmelige.

Nu kommer der flere brede cykelstier
Nu kommer der flere brede cykelstier

- Det er jo det, der skal være vores succes, forklarer en storsmilende Ahmad Kadum, indehaver af Bab al Hara, der sidste år løb med førstepladsen i det første shawarma-mesterskab.

- Jeg regner med at vinde igen. Jeg håber i hvert fald. Jeg har jo en titel jeg skal forsvare, siger han og fortæller, at førstepladsen førte mange nye kunder med sig.

Skal Assistens Kirkegård være park?
Skal Assistens Kirkegård være park?

Det, håber kokken Carlos Kara, også vil ske for den nyåbnede Konyali, der stiller op for første gang.

- Det er en rigtig god idé med et mesterskab, der trækker folk til, så vi kan vise, at Nørrebrogade har masser af kvalitet og hyggelige restauranter, siger han.

Borgmester vil have letbane fra Nørrebro
Borgmester vil have letbane fra Nørrebro

Det er netop ideen, fortæller Uzma Andresen, forkvinde for Nørrebro Lokaludvalg, som står bag mesterskabet, der i år udvider med endnu en rute.

- Det er en sjov dag, men det er også tanken, at det kan skabe fællesskab. Håbet er, at det bliver en tradition. Det var første gang, vi lavede det sidste år, og vi vidste ikke, om det var noget, folk havde lyst til. Men det var det tydeligvis. Nu prøver vi at få hele gaden med i år, siger Uzma Andresen, der håber på et tidspunkt at kunne indstifte en vandrepokal for Nørrebros shawarmamestre.

data-show-border="false">

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lauritz.com har i årevis solgt...
bt.dk
Inga flyttede fra Danmark for 40 år...
bt.dk
Bombe i Superligaen: Stjæler...
bt.dk
Nadja indrømmer: Når jeg bliver fuld,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx