Af - 08/09-14 09:14

CNN: København er verdens sundeste byCNN: København er verdens sundeste by

Nyhedskanalen kårer Danmarks hovedstad til verdens sundeste at bo i.

storybild

Livskvaliteten er i top i København, konkluderer CNN i en ny opgørelse over verdens sundeste byer at bo i. (Billede: Polfoto/Arkiv)

København er verdens sundeste by at bo i. Det konkluderer CNN i en ny opgørelse over verdens 10 sundeste byer at leve i.

Masser af grønne områder, gode forhold for cykler og fodgængere og en god balance mellem privatliv og arbejdsliv er med til at bringe livskvaliteten i top i den danske hovedstad, skriver CNN om København, der beskrives som byen, hvor ‘lykken er virkelig’.
Mediegiganten har fået indbyggere i storbyer verden rundt til at svare på, hvorfor og hvordan netop deres by inspirerer til godt helbred og en sund livsstil, og det er ud fra disse svar, at København bliver udråbt til at være den sundeste by at leve i.

Rekord: København er igen verdens bedste by
Rekord: København er igen verdens bedste by

- Lederne af de her byer har indført love og politikker, der sikrer, at indbyggerne har adgang til parker, sund mad og offentlig transport. De har skabt innovative programmer til at bekæmpe sygdomme, og de har øget livskvaliteten for indbyggerne langt ind i alderdommen. Men en sund livsstil er naturligvis ikke kun op til myndighederne. Indbyggernes engagement er også afgørende, når det kommer til at skabe et sundt samfund, lyder forklaringen fra CNN i introduktionen til top 10-listen.

Her får København også masser af ros med på vejen, og ifølge CNN er en god grund til at pakke tasken og sætte kurs mod København, at 96 procent af indbyggerne ifølge deres undersøgelse siger, at de har en person, de kan regne med, hvis de er i nød.

Også før sommerferien fik København ros på verdensscenen, da det amerikanske magasin The Monocle fremhævede byens livskvalitetet og kårede den til verdens bedste by.

Se toplisten og beskrivelserne af verdens sundeste byer her.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superliga-boss måtte fyre sin ven:...
bt.dk
Medinas frække natklub-show: Frit...
bt.dk
Højesteret udviser LTF-medlem med...
bt.dk
Se den nye liste: Her er verdens mest...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx