Af - 24/11-15 10:50; Opdateret: 24/11-15 11:49

Københavnerne må kigge langt efter posten: 500 postbude nedlægger arbejdetKøbenhavnerne må kigge langt efter posten: 500 postbude nedlægger arbejdet

På grund af en fyringsrunde i Post Danmark har omkring 500 af de ansatte i København nedlagt arbejdet tirsdag morgen.

storybild

Tirsdag formiddag har 500 ansatte ved Post Danmark i København ikke været ude med breve og pakker. En fyringsrunde har fået dem til at nedlægge arbejdet. (Billede: Polfoto/Dige Jens/Arkiv)

Københavnerne får hverken leveret breve eller småpakker tirsdag.

Omkring 500 af Post Danmarks ansatte i København har tirsdag nedlagt arbejdet. Det drejer sig om distributionscentre på Amager, Frederiksberg og City København, der omfatter hele København.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Det betyder, at der tirsdag ikke blive omdelt ordinær post i Frederiksberg, Tårnby, Dragør og Københavns kommuner med undtagelse af Brønshøj, Nordvest og Hellerup, oplyser Post Danmark.

- Vi er kede af, at der vil være en masse kunder i København, som ikke får deres post i dag. Vi forventer, at postbudene er tilbage på arbejde hurtigst muligt, siger Hans Erik Lindkvist, chef for HR i Post Danmark.

Tilbudsavisen synger på sidste vers
Tilbudsavisen synger på sidste vers

De 500 medarbejdere er alle cyklende postbude. Større pakker, der kommer med pakkebud, er ikke omfattet af strejken.

Arbejdsnedlæggelsen udspringer af en fyringsrunde, hvor 35 medarbejdere blev afskediget på de tre centre, oplyser tillidsrepræsentant Thomas Møller til Ritzau.

- De er utilfredse med ledelsens håndtering af fyringsrunden, og de er uforstående over for, at det kun er dem, der lever af jobbet, der er blevet fyret. De timelønnede og lørdagsafløsere rammes slet ikke, og det finder medarbejderne frustrerende, siger han.

- Vi påtager os gerne arbejdet på alle ugens dage, lyder det.

Prishop: Nu bliver det dobbelt så dyrt at sende et brev
Prishop: Nu bliver det dobbelt så dyrt at sende et brev

Thomas Møller fortæller, at medarbejderne kræver mulighed for at afspadsere knap 20.000 optjente overarbejdstimer, som de har til gode.

- Det kan kun ske, hvis et større antal af opsigelserne udskydes. Vi har ingen anelse om, hvor længe strejken varer. Men vi satser på, at ledelsen vil have ordentlige forhold og derfor har et ønske om at optage en dialog med os, siger han.

Man har en forhåbning om, at ledelsen og medarbejderne senere tirsdag sætter sig ved forhandlingsbordet, så arbejdet igen kan genoptages, fortæller Thomas Møller.

Post Danmark kunne mandag fortælle, at omkring 4,1 millioner valgkort er på vej til vælgerne forud for folkeafstemningen 3. december, men den proces kan komme til at tage længere tid i hovedstadsområdet.

Post Danmark udsat for hackerangreb
Post Danmark udsat for hackerangreb


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx