Af - 28/08-14 21:02

Ghettoen kan blive fortid med ny arkitekturGhettoen kan blive fortid med ny arkitektur

Butikker og nye veje kan løse problemer i ghettoen, viser ny undersøgelse.

storybild

Stisystemer, som det ses her i Urbanplanen på Amager, er med til at skabe utryghed i området, viser ny undersøgelse. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Lavere arbejdsløshed, mindre kriminalitet, bedre livskvalitet og mere tryghed. Ghettoen kan blive fortid alene ved at ændre den fysiske opbygning af udsatte boligområder. Det viser et nyt studie, som Akademisk Arkitektforening har lavet i samarbejde med Københavns Kommune.

Mange udsatte boligområder som Tingbjerg, Mjølnerparken på Nørrebro og Urbanplanen på Amager er opført efter principper, hvor området lukker sig om sig selv.

Borgmester: Giv 100.000 mere for ghetto-arbejde
Borgmester: Giv 100.000 mere for ghetto-arbejde

- Da man byggede de her områder, tænkte man, at det var klogt med stisystemer til børnene. Men i stedet for tryghed fik man det modsatte og isolerede området fra byen. Vi må erkende, at vi har taget fejl i den måde, vi har planlagt på indtil nu, siger Jane Sandberg, direktør i Akademisk Arkitektforening.

Meget kan ifølge Jane Sandberg gøres ved de eksisterende områder, uden at rive de eksisterende byggerier ned. Blandt andet kan man indrette butikker i området og føre veje og offentlig transport ind gennem området.

Konfliktmæglere får flere til at droppe klager
Konfliktmæglere får flere til at droppe klager

- Det er ikke nok med en god legeplads og nogle rosenbuske. Det kræver store, langsigtede og gennemgribende investeringer. Og det kræver politikere, der tør tænke langsigtet og ud over sin egen fireårige valgperiode, siger hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dette må du ikke gøre, når du går i...
bt.dk
Vidne i retten: Sådan opførte Peter...
bt.dk
Sviende beskyldninger mod prins...
bt.dk
Udfordrer Magnussen: Nu er hans...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx