Af - 28/10-15 15:17

Taxikrig i København: Du skal ikke vise dig på NørrebroTaxikrig i København: Du skal ikke vise dig på Nørrebro

Den dårlige stemning mellem Uber-chauffører og taxichauffører fører til trusler imellem grupperne. En taxichauffør har fået besked på ikke at vise sig på Nørrebro.

storybild

Omkring 200 taxichauffører parkerede på Christiansborg Slotsplads i en demonstration mod Uber i september. (Billede: Adrian Joachim)

Vold, chikane og trusler er angiveligt blevet en del af hverdagen for mange chauffører hos den private taxitjeneste Uber, der har eksisteret i Storkøbenhavn i det seneste år.

Det stod flere chauffører i dag frem og fortalte i metroxpress. Blandt andre Daniel Hansen, der har fået trusler over telefonen og er blevet forsøgt påkørt af en taxichauffør, og anonyme Martin, der angiveligt har været udsat for et overfald af en vred taxichauffør.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Men den anspændte situation på vejene går også den anden vej, hævder flere taxichauffører, metroxpress har været i kontakt med.

Uber-chaufføren Martin: Jeg blev slået i hovedet af en taxichauffør
Uber-chaufføren Martin: Jeg blev slået i hovedet af en taxichauffør

Både på Facebook, hvor trusler og dårlig stemning fyger frem og tilbage mellem de to chaufførgrupper, og også på hovedstadens veje.

Et af ofrene for trusler er vognmanden Carl Halkier, der kører for Taxa 4x35. Han betjener sine kunder i et letgenkendelig minibus og har flere gange blandet sig i debatten om Ubers lovlighed.

Det engagement fik sidst på sommeren konsekvenser for taxichaufføren Jack Hansen, der kørte i en bil, der mindede om Carl Halkiers.

- Jeg kommer kørende på Gothersgade, da en bil overhaler mig, mens en anden kører helt op bag mig, så jeg ikke kan flytte mig. De to står ud af bilerne og kommer hen til mig. Den ene er meget ophidset og siger, han vil smadre mig, men den anden dysser ham ned, siger Jack Hansen.

Trusler, vold og chikane: Uber-chauffører beskytter sig med alarmhold
Trusler, vold og chikane: Uber-chauffører beskytter sig med alarmhold

Da det går op for de to, at det ikke er Carl Halkier, der er blevet stoppet, får chaufføren at vide, at han skal viderebringe beskeden om, at Carl Halkier ikke længere skal vise sig på Nørrebro.

- Så ville der vente ham en grim oplevelse, fortæller Jack Hansen.

Stridigheden bunder ifølge taxichaufførerne i, at de tidligere har taget billeder af personernes biler for at dokumentere, at de kører Uber. Det har nu fået alvorlige konsekvenser for Carl Halkier.

- Det er blevet delt på nettet, hvor jeg bor, og det har jo bevirket, at jeg altid har lås på dørene og telefonen inden for rækkevidde. Min datter tør heller ikke længere være alene hjemme, så hun bor et andet sted. Jeg har haft kontakt med politiet, men det er svært at gå videre med, når truslerne ikke er faldet direkte til mig, fortæller Carl Halkier.

Meget af balladen mellem de to chaufførgrupper udspringer angiveligt fra Facebook-grupper, hvor chaufførerne hænger hinanden ud. Taxachaufførerne forsøger at dokumentere Uber-chaufførernes påståede ulovligheder ved at tage billeder af deres nummerplader.

Deleøkonomi hitter hos de unge
Deleøkonomi hitter hos de unge

En af folkene bag gruppen er taxichaufføren Thomas Larsen, der kører for 4 x 48. Han har også oplevet den ubehagelige tone:

- Jeg har haft diskussioner med folk, som fortæller, at de vil kneppe min mor og mødes et diskret sted for at klare tingene.

Han har dog ikke tænkt sig at stoppe kampen mod Uber af den grund.

- Myndighederne har meldt pas i denne her sag, og derfor er vi taxichauffører nødt til at stille os sammen. Det er en svær kamp, men vi kan simpelthen ikke forstå, hvorfor det her multinationale selskab kan få lov til at bryde loven, som det passer dem.

Her fortæller en Uber-chaufføren Daniel Jensen om situationen på vejene:


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

DSB hæver priserne for tusindvis af...
bt.dk
Ekstremt rekordforsøg - nu kan Casper...
bt.dk
Absurd drama i Superligaen: SÅ er det...
bt.dk
Lægger op til ny kæmpe fight:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx