Af - 23/08-15 17:36; Opdateret: 23/08-15 21:23

TV: Her bliver 'Tsunami-Lars' danmarksmester i vandbombeTV: Her bliver 'Tsunami-Lars' danmarksmester i vandbombe

I dag blev Copenhagen Health Week skudt i gang med afviklingen af DM i vandbombe. Med et spring fra fem meter handlede det blandt andet om at lave det højeste plask.

Plask, klask, sprøjt! En lille dreng dukker op til vandets overflade og ryster håret. En ung fyr stiller sig klar ved fem-meter-vippen. Han råber ud til publikum, springer og basker med armene som var han en fugl. Plask, klask, sprøjt.

- Uuuuh, lyder det fra tilskuerne tættest på bassinet, og de forsørger at skærme sig mod dråberne.

Der er DM i vandbombe ved Havnebadet på Islands Brygge. En hverdags-disciplin for badende danskere, men i dag er der præmier og ære på spil.

Ny bog giver unikt indblik i eksklusivt søbad
Ny bog giver unikt indblik i eksklusivt søbad

Omkring 50 deltagere stiller op – heraf kun en kvinde - og mens de skiftevis hopper i vandet og viser deres vandbombe-kunstner, klapper publikum begejstret.

- Vi er meget glade for fremmødet. Folk er virkelig gået op i det. På den anden side af havnen løber de lige nu Ironman, der er et løb for de få, men vandbomber er for alle, siger Christian Gregersen, der er partner i Copenhagen Health Week, en uge der ifølge ham netop handler om at sundhed skal være sjovt.

En, der især synes vandbomber er sjove, er den nye danmarksmester:

- Jeg har trænet vandbomber hele livet, griner vinderen Lars Christoffersen, der i dagens anledning har givet sig selv kælenavnet 'Tsunami-Lars.

- Tanken var, at nu skulle jeg ryste hele havnen – som en tsunami.

Lars Christoffersen - også kendt som 'Tsunami-Lars'. Foto: Igor Bezludov

Selv om han deltog for sjov, har den 44-årige danmarksmester fra Køge alligevel været på Bryggen de sidste dage og trænet til den store dag. Der er da også en teknik bag sejren, indrømmer han:

- Når du rammer vandet, spreder du benene, så du får vandet ud til siderne og skaber et så sort hul som muligt. Så får du et sprøjt, der minder om en tsunami.

Sundhedsminister lover sundhed til alle uanset pengepung
Sundhedsminister lover sundhed til alle uanset pengepung

Sundheds- og omsorgsborgmester, Ninna Thomsen (SF), åbnede sundhedsugen, og det glæder hende, at der sættes fokus på, at det skal være sjovt at bevæge sig - og ikke en sur pligt. Hun turde dog ikke selv lave en vandbombe:

- Hvis springet havde været fra en meters højde, så havde jeg været frisk, men jeg tør ikke springe i den højde – der er jeg en tøsedreng.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx