Af - 09/06-16 13:01

Frank Jensen: Ja til billige boliger er en sejr for KøbenhavnFrank Jensen: Ja til billige boliger er en sejr for København

Efter måneders forhandling er regeringen blevet enige om en ny planlov.

Bildstrecke im Grossformat »

Carlsberg Byen er netop et af de områder i København, hvor billig-bolig-loven har været med til at sikre 600 almene boligere.

I morges blev regeringen, Dansk Folkeparti, De Konservative og Socialdemokraterne efter måneders forhandling enige om en ny planlov. Her blev de enige om at bevare den ordning, der betyder, at større byer kan bestemme, at op til 25 procent af boligerne i nye byområder skal være almene. En bestemmelse, der også kaldes 'billig-bolig-loven'.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Der har ellers tidligere ligget i luften, at blå blok netop ville afskaffe den ordning. Noget som overborgmester Frank Jensen (S) har været ude og advare kraftigt imod, da det ifølge ham ville gøre København til et 'VIP-projekt'. Derfor vækker det stor glæde hos borgmesteren, at regeringen nu har ændret holdning.

Ekspert: Vi får ghettoer uden billig-boliglov
Ekspert: Vi får ghettoer uden billig-boliglov

- Det er en kæmpe sejr for København og for alle os, der gerne vil have en blandet by, hvor der også er plads til sygeplejersker, politibetjente og skolelærere, siger Frank Jensen i en pressemeddelelse.

Blå blok er klar til at fjerne krav om nye almene boliger
Blå blok er klar til at fjerne krav om nye almene boliger

I København betyder det helt konkret, at 3.500 planlagte boliger i de nye områder af byen bliver til noget. Det tæller blandt andet 600 almene boligere i Carlsberg Byen og 1.000 billige boliger på Levantkaj i Nordhavn.

400 nye ungdomsboliger - så fed bliver bydelen
400 nye ungdomsboliger - så fed bliver bydelen

- Det her er en af de vigtigste politiske beslutninger for hvilken by, København skal være fremover. Med denne regel kan vi sørge for, at hver femte bolig i København stadig er til at betale for almindelige lønninger, siger Frank Jensen videre.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx