Af - 14/01-14 11:39

Tom Waits dropper stort dansk teaterprojektTom Waits dropper stort dansk teaterprojekt

Det Kongelige Teater må udskyde novembers storstilede ‘Death Car’-produktion, efter Tom Waits har trukket sig ud af projektet.

storybild

Den amerikanske musiker Tom Waits har trukket sig fra musikforestillingen 'Death Car', der skulle have haft premiere på Det Kongelige Teater til november. (Billede: Polfoto/AP)

Det stort anlagte internationale teaterprojekt ‘Death Car’ med verdensstjernerne Tom Waits og Robert Wilson i spidsen, bliver taget af plakaten fra Det Kongelige Teater, hvor det ellers skulle have premiere til november. Det sker, efter Tom Waits gennem sin agent har meddelt teatret, at han ikke føler, at han kan gennemføre projektet som planlagt.

- Det var et kæmpe chok. Det var fuldkommen uventet, siger producent Nicolai Vemming fra Unlimited Performing Arts til Metroxpress.

Bræk, makrel og lunkne øl på landets fornemste teater
Bræk, makrel og lunkne øl på landets fornemste teater

- Det er den sidste besked, en producent vil have. Vi er kommet så langt med produktionen, og Tom Waits er ikke sådan lige til at skifte ud. Men der er ingen tvivl om, at forestillingen kommer, vi har bare ikke en ny premieredato endnu. Det er tid, der løser det her problem. Hele setup’et er der. Problemet knytter sig til musikken, siger Nicolai Vemming.

‘Death Car’-projektet, som har været undervejs i et år, skulle efter planen turnere videre til blandt andet Tyskland, Holland og Norge efter opsætningen på Det Kongelige Teater, og ifølge Nicolai Vemming er der lavet aftaler om forestillingen, som rækker frem til 2017. Og det arbejder han nu på at finde en løsning på.

Sig jeres eget navn og bliv straffet
Sig jeres eget navn og bliv straffet

- Når alt det her er sagt, så er jeg taknemlig for, at Tom Waits gør den vurdering, at han ikke kan nå at gennemføre til tiden, og at han ikke vil levere et dårligt produkt. Han har det dårligt med det, men beslutningen er truffet, siger Nicolai Vemming.

‘Death Car’-forestillingen er inspireret af fortællingen om det berømte og berygtede gangsterpar Bonnie og Clyde, som begik en række røverier og blev sat i forbindelse med flere drabssager i 30’ernes USA. Tom Waits skulle sammen med den amerikanske dramatiker og instruktør Robert Wilson levere musikteaterstykket. Robert Wilson er fortsat tilknyttet ‘death Car’-projektet.

Teater indfører ‘refill’ på billetten
Teater indfører ‘refill’ på billetten

Skuespilchef på Det Kongelige Teater Emmet Feigenberg er også ærgelig over beslutningen.

- Det er med stor ærgrelse, at vi må indse, at vi ikke kan være en del af dette storslåede projekt. Vi var langt i planlægningen og havde i den grad set frem til både at producere og huse en verdenspremiere af denne kaliber. Men med kombinationen af den nuværende usikkerhed og Det Kongelige Teaters lange planlægningshorisonter ser vi ikke andre muligheder på nuværende tidspunkt, siger han i en pressemeddelelse.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet advarer: Luk ikke op for...
bt.dk
Jakob har sat sig et vildt mål: Vil...
bt.dk
13 unge bilister taget af politiet på...
bt.dk
Erhvervsmanden Carl Christian Nielsen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx