Af - 20/03-14 09:18; Opdateret: 20/03-14 10:00

Der er møgbeskidt i haller og kulturhuseDer er møgbeskidt i haller og kulturhuse

Udlicitering af rengøring på kommunens kulturhuse til private har medført 437 klager alene i 2013.

storybild

Skidt ved afløb i Valby Idrætspark. (Billede: Jørgen True)

Tykke støvlag, beskidte gulve og uhumske toiletter. Det er de ulækre realiteter for mange brugere i hovedstadens 94 kulturcentre.

Københavnere må kæmpe om pladsen i svømmehallerne
Københavnere må kæmpe om pladsen i svømmehallerne

Mangelfulde rengøring har resulteret i 437 klager alene i 2013. Det viser en aktindsigt foretaget af fagbladet FOA. Klagerne kommer fra rengøringsansvarlige på byens biblioteker, idrætsanlæg og kulturhuse.

Det er servicevirksomheden Alliance+, som siden slutningen af 2012 har stået for rengøringen de kommunale anlæg. Københavns Kommune sparede 20 millioner ved at udlicitere opgaven, men ifølge flere brugere, har besparelsen medført forringelser.

- Kort sagt, så er her møgbeskidt. Da kommunen var arbejdsgiver, blev borde og stole flyttet, og så blev gulvet vasket. I dag vasker de rundt om uden at flytte noget, siger Bjarne Pedersen, som repræsenterer brugerne på Østerbro Stadion.

Homo-parade får kæmpe skralde-regning
Homo-parade får kæmpe skralde-regning

I Københavns kommune ser man ikke antallet af klager som et kritisk problem.

- Virkeligheden er, at institutionerne kunne have klaget 27.000 gange, hvis de alle sammen havde klaget hver dag i 2013. I forhold til det er 437 klager jo utroligt få, siger Carsten Haurum, administrerende direktør i Københavns Kommune.

Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen ønsker ikke at udtale sig om udliciteringen, men medlem af Borgerrepræsentationen Peter Thiele (SF) lover at se nærmere på sagen:

Venstre siger nej til millionudvidelse af Eurovision
Venstre siger nej til millionudvidelse af Eurovision

- Det lyder som mange klager, men jeg er ikke overrasket, for det er mange penge, der er blevet sparet. Hvis det viser sig, at der er flere klager end normalt, og at resultatet er dårligere, så må vi droppe udbuddet.

Der er ifølge Københavns Kommune ikke tidligere ført statistik over antallet af klager på de pågældende kulturcentre.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx