Af - 15/11-16 09:19

Efter to år: Nu ser det ud til BaNanna Park får en ny klatrevægEfter to år: Nu ser det ud til BaNanna Park får en ny klatrevæg

Klatrevæggen i BaNanna Park har stået ubrugt hen i halvandet år. Hvornår sker der noget, spørger klatrerne? Snart, lover kommunen.

storybild

- Vi forstår godt, at kommunen vil have, at konstruktionen er forsvarlig at klatre på - det har vi jo også en interesse i. Men det er rigtig ærgerligt, at det har taget så lang tid, siger Frederik Grønlund Clausen, der er klatrer og sidder i bestyrelsen hos Nørrebro Klatreklub. (Billede: Tine Torp Thorlin)

Store træplader overmalet med grafitti omkranser klatrevæggen i BaNanna Park på Nørrebro. Siden juni sidste år har det været umuligt at klatre på væggen, efter et tilsyn såede tvivl om konstruktionens holdbarhed og kommunen dermed valgte at lukke væggen ned for at undersøge den.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Hos Nørrebro Klatreklub er klatrene efterhånden blevet utålmodige, og derfor har de startet en underskriftsindsamling i håb om at sætte gang i processen. 1.200 har indtil videre skrevet under.

- Kommunen har hele tiden samarbejdet med os været lydhøre, men det er gået virkelig langsomt. Vi håber, at det her kan skabe lidt opmærksomhed og vise, at vi er rigtig mange, der gerne vil have, at der sker noget snart, siger Frederik Grønlund Clausen, der er klatrer og sidder i bestyrelsen hos Nørrebro Klatreklub.

Ny belægning på Den Røde Plads tvinger skaterne væk
Ny belægning på Den Røde Plads tvinger skaterne væk

Han forklarer, at væggen er den bedste udendørs klatrevæg i København, og at den desuden om sommeren har fungeret som et socialt samlingspunkt for byens klatrere.

Centerchef i Teknik- og Miljøforvaltningen, Anders Melamies, beklager, at det har været en lang proces, men han vil ikke gå på kompromis med sikkerheden.

Vi har gjort, hvad vi kunne for at få det kørt hurtigt igennem, men som kommune han vi ikke acceptere, at vi har en klatrevæg, der ikke er sikker.

Park i København får muslimsk hæder for sin arkitektur
Park i København får muslimsk hæder for sin arkitektur

Hvis alt går som planlagt, bliver den oprindelig klatrevæg pillet ned og en ny opført.

Det er blandt andet den indledende sikkerhedsundersøgelse og forhandlingerne med leverandøren, der har taget tid. Abekatten står bag den nuværende væg – de er fusioneret og hedder nu Virklund Sport.

- Abekatten leverede ikke det, vi bad om, og det har vi selvfølgelig draget os nogle erfaringer af. Men vi har en god dialog med Virklund Sport, og på den baggrund er det min klare forventning, at der vil stå en ny klatrevæg til næste sæson.

Klatreskov i København må lade livet trods træpolitik
Klatreskov i København må lade livet trods træpolitik

Han tilføjer, at hvis alt går vel, kan beslutningen blive truffet senere i november. Virklund Sport ønsker ikke at kommentere sagen, før der er truffet en løsning.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Annette Heick: Jeg hader at indrømme...
bt.dk
Megastjerne afslører ubehagelig...
bt.dk
Forholdet gik i stykker, da hun...
bt.dk
Mand røvede Fakta-butik: Nu søger...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx