Af - 09/04-14 07:56

Enhedslisten vil rydde op i rengøringskaosEnhedslisten vil rydde op i rengøringskaos

Enhedslisten vil have stoppet den private rengøring af København Kommunes kulturhuse.

storybild

Skidt ved afløb i Valby Idrætspark. (Billede: Jørgen True)

Hundredvis af klager og pressede medarbejdere, der ikke kan nå deres opgaver.

Sådan har de skidte realiteter været, siden rengøringen af hovedstadens kulturhuse i slutningen af 2012 blev udliciteret til servicevirksomheden Alliance Plus.

En aktindsigt foretaget af FOA viste i slutningen af marts, at der alene i 2013 har været 437 klager over mangelfuld rengøring.

Der er møgbeskidt i haller og kulturhuse
Der er møgbeskidt i haller og kulturhuse

Enhedslisten, som var det eneste parti, der stemte imod udliciteringen, vil på morgendagens møde i Borgerrepræsentationen sætte bedre skik i rengøringen:

- Først og fremmest skal vi have redegjort for de problemer, udliciteringen har givet. Dernæst vil vi have alle partier til at forholde sig til problemet, for vi mener, rengøring er vigtigt. Vi skal også kigge på medarbejdernes pressede forhold, og så synes jeg, vi skal overveje om vi i fremtiden skal indlicitere rengøringen, siger Allan Ahmed (EL).

Det var den daværende kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V), som i 2012 var hovedarkitekten bag udliciteringen. Hun ønsker i dag ikke at udtale sig om sagen, fordi hun nu er borgmester for en anden forvaltning.

Homo-parade får kæmpe skralde-regning
Homo-parade får kæmpe skralde-regning

I stedet bliver det kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF), der i morgen skal stå på mål for den dårlige rengøring, og overborgmester Frank Jensen (S) ser frem til, at DF'eren får ryddet op i rengøringen:

- Når et privat firma påtager sig at gøre rent for Københavns Kommune, så skal det selvfølgelig gøres ordentligt. Samtidig skal arbejdsforhold være i orden for medarbejderne. Derfor ser jeg frem til kultur- og fritidsborgmesterens redegørelse.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekspert om forældres kritik af...
bt.dk
Løkke i ny dobbeltrolle: Erhvervsfond...
bt.dk
Vil undgå katastrofen: Magnussen og...
bt.dk
BT-journalist udsat for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx