Af - 11/04-14 09:57; Opdateret: 11/04-14 10:19

Ikoniske megahøjhuse er på vej i KøbenhavnIkoniske megahøjhuse er på vej i København

Tvetårnet højhus på mere end 100 meter kan være på vej i løbet af to til tre år, hvis der kan findes tilstrækkeligt med erhvervslejere.

Bildstrecke im Grossformat »

Sydney har Operahuset, New York har Empire State Building og København har LM Project.

I hvert fald hvis det står konsortiet Harbour, som vil opføre et imponerende højhus med to tårne på henholdsvis Marmormolen og Langelinie.

Ny opfindelse giver mulighed for 2 km høje huse
Ny opfindelse giver mulighed for 2 km høje huse

Bygningerne skal bindes sammen af en hængebro i 65 meters højde, og arkitekten er den verdensberømte Steven Holl.

Bag konsortiet står ATP Ejendomme, Pension Danmark og By & Havn. Allerede i 2008 blev projektet igangsat, og derfor er lokalplanen allerede klar til de to store tårne, som bliver de højeste bygninger i København.

Mand bygger villa på toppen af højhus
Mand bygger villa på toppen af højhus

Finanskrisen betød dengang, at man droppede projektet, men nu har Harbour ansat en projektdirektør, som skal finde erhvervslejere til prestigebyggeriet.

- Det hele har været på standby, fordi efterspørgslen på kontormarkedet har været ringe. Men nu ser det bedre ud, og så prøver vi at komme videre. Hvis vi kan finde nok lejere, kan vi starte byggeriet i løbet af to til tre år, og så får København et helt nyt ikon. Men jeg må slå fast, at vi ikke bygger i spekulation, siger ATP Ejendommes direktør, Michael Nielsen, som taler på vegne af ejerkonsortiet.

Kina køber historisk ejendom i København
Kina køber historisk ejendom i København

Nyboligs analysechef, Stig Kjeldsen, undersøger løbende efterspørgslen på erhvervslejemål i København, og han tror på, at LM Project bliver en realitet.

- Projektet er spændende, fordi det har karakter af at være et 'landmark' for København. Virksomheder kan bruge bygningerne som en del af deres brand, og derfor vil mange være interesserede i det lejemål. Samtidig er det placeret på en prestigebeliggenhed, siger Stig Kjeldsen, som dog samtidig slår fast, at markedet først nu er ved at tø op efter finanskrisen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sviende beskyldninger mod prins...
bt.dk
Efter stort snefald i nat: DMI har en...
bt.dk
Dansker undrer sig over pudsigt...
bt.dk
Afsløret: Oliver Bjerrehuus får...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx