Af - 12/03-14 08:41; Opdateret: 12/03-14 13:04

Amen! Nu skifter guds hus snart hænderAmen! Nu skifter guds hus snart hænder

I løbet af en måned kan den første af fem kirker til salg i hovedstaden være solgt.

storybild

København Stiftsråd havde udpeget 14 kirker til lukning - kulturministeriet endte med at lægge seks kirker i graven. Samuels Kirke, Blågårds Kirke, Utterslev Kirke (billedet), Bavnehøj Kirke, Absalons Kirke og Gethsemane Kirke. (Billede: Polfoto)

Interessen for de fem københavnske kirker, som sidste år blev lukket af Kulturminister Marianne Jelved (R), er så stor, at det første salg sandsynligvis kommer til at gå igennem i løbet af en måned. Det oplyser direktør Peter Lassen fra ejendomsmæglerfirmaet Colliers, der står for salget af fire af fem kirker.

Ekstremt dyrebart maleri stjålet fra dansk kirke: Tyvene gik lige ind
Ekstremt dyrebart maleri stjålet fra dansk kirke: Tyvene gik lige ind

- Ved en af kirkerne forhandler vi om prisen, og en anden er tæt på et salg, så om en måned kan vi stå med det første salg, siger han til DR.

Den billigste af kirkerne er Bavnehøj Kirke, som ligger på Vesterbro. Med en pris på blot 2,9 millioner har bygningen vakt interesse hos flere købere, men menighedsrådet har besluttet, at bygningerne kun må benyttes til kirkelige formål, og Peter Lassen fortæller til Berlingske, at 'det begrænser udviklingsmulighederne'.

Giftemål i Guds hus er ikke for bøsser og lesbiske
Giftemål i Guds hus er ikke for bøsser og lesbiske

Absalons Kirke på Vesterbro og Samuels Kirke på Nørrebro er begge sat til salg for henholdsvis 9,7 og 9,5 millioner kroner. Her er der større mulighed for den fremtidige brug af kirkerne. Således har Kirkefondet, som ejer kirkerne, også åbnet døren for, at de historiske bygninger kan bruges til sociale eller humanitære formål

- Vi er i slutforløbet med et par af kirkerne. Kirkefondet har godkendt køberne, og vi forhandler lige nu købsaftalerne, siger han til Berlingske.

EDC Erhverv står for salget af Utterslev Kirke i Bellahøj. Også her bekræfter mægleren, at der har været interesserede købere, og at salget, som kommer til at ligge på omkring 10 millioner kroner, snart kan være gennemført.

Domkirken er en farlig arbejdsplads
Domkirken er en farlig arbejdsplads

Men heller ikke her skal de tidligere kirkebrugere frygte, at guds hus bliver til et supermarked eller en natklub. Således søger man især efter frimenigheder, som potentielle købere til kirken.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx